Un teren bine ingrijit poate rodi intr-un an cat altele in 2-3 ani

de WTA.ro

Oamenii se intreaba adesea cum de alti fermieri au masini luxoase a caror intretinere este foarte costisitoare si case care se invartesc dupa soare, in timp ce ei care lucreaza cu aceeasi greutate pamantul nu obtin venituri asa de mari.

Dincolo de intrebarile legitime, agricultorii cu experienta ar trebui sa stie ca un teren foarte bine ingrijit poate rodi intr-un an cat altul in 2-3 ani. Secretele fermierului bogat se afla pe site-ul magazinului online Regalfermierul, magazin infiintat de specialistii in agricultura pentru toti cei care lucreaza pamantul cu drag.

Pamantul poate rodi de doua ori pe an, daca persoanele care il lucreaza cumpara  folie microporoasa tip agril 23grmp care sa protejeze culturile de inghet. Sub folia sigura care nu costa mult, plantele ajung la maturitate, sunt recoltate si duse la piata in momentul in care nu exista absolut nicio alta concurenta.

Pe un teren asezat in bataia soarelui se poate amenaja o gradina de legume-fructe (capsuni) care la sfarsitul lunii iulie se recolteaza. Cu ajutorul utilajelor., dupa strangerea resturilor vegetale, pamantul este pregatit din nou cu maxima atentie pentru cultura a doua. Se seamana plante mai putin pretentioase si foarte cautate pe piata datorita continutului lor sanatos in vitamine si diferite substante.

Spanac proaspat pe piata in octombrie, noiembrie sau decembrie reprezinta sanatate curata pentru consumatori, dar si venituri importante pentru cultivatori, dupa cum se pot obtine venituri la fel de mari cu verdeturi si legume timpurii in perioada postului.

Folia microporoasa tip agril 23grmp care protejeaza culturile din aer liber de inghet nu este un produs exclusivist, ci se afla la indemana tuturor celor care doresc sa il utilizeze. El poate fi gasit la categoria folie profesionala solarii, iar pretul sau este de asemenea, accesibil. Este ca si cum cineva ar pune intr-un cont la banca 1000 de lei, iar peste 2-3 luni ar gasi 5000 de lei in cont. Evident ca fermierul va trebui sa munceasca sa isi inmulteasca investitia de 5 ori, dar orice se obtine cu efort, iar in prezent, munca in agricultura este mai mult de domeniul divertismentului gratie utilajelor si produselor profesionale care grabesc coacerea si protejeaza culturile.

De plivit nu mai poate fi vorba de la inventarea foliei de mulcire si patrunderea ei pe piata din Romania. Nu mai sunt buruieni nici printre plantele de cultura, dar nici printre randuri si insectele nu mai devoreaza plantele. Buruieni imposibile incep sa dispara de pe teren din momentul in care folie de mulcire este utilizata tot timpul. Cele care au dorit sa iasa au murit sufocate de folie, iar samanta buruienilor nu mai cade direct pe pamant la coacere si nu mai este transportata de vant sau de insectele neobosite.

Simultan cu extinderea acestui produs in agricultura s-au scos din grila utilizarea pesticidelor si a erbicidelor, plantele nu se mai usuca si au suficienta apa si spatiu sa se dezvolte si sa ajunga pe rod mai repede cu 5-7 zile.

Culturile sunt aparate eficient de inghet, de buruieni si de insecte, dar de soarele puternic le poate apara cineva? Sunt zile la sfarsitul carora cele mai verzi si sanatoase plante se ofilesc si parca se rasucesc, fiindca au fost arse de soare. Raman frumoase numai cele de la umbra copacilor, daca se afla in camp deschis si cele din locul in care nu bate soarele ore intregi, daca se afla in sera.

Cele mai citite articole

Exista insa plasa de umbrire care are capacitatea de a retine 40 % din lumina si caldura soarelui si care poate fi fixata si pe sere, dar si pe pomi sau suporturi speciale, sa umbreasca plantele si sa le ajute sa supravietuiasca.

Asa se imbogatesc unii fermieri, fiind receptivi la tot ce apare nou si aplicand in culturile lor produsele inovatoare. O alta solutie o reprezinta cumpararea unor utilaje eficiente care sa inlocuiasca efortul si mana de lucru. Un tractoras pe doua roti la care se anexeaza un plug asigura aratul intregului lot cu cheltuieli reduse. In afara combustibilului si a timpului celui care il conduce nu mai apare nicio cheltuiala. Acelasi tractor poate fi utilizat si la discuit, dar si la facut partie iarna si la spalatul curtii, se schimba numai anexele.

In acelasi magazin se afla in stoc fel si fel de seminte de legume si fructe, seminte ale unor soiuri roditoare si foarte bune la gust.

Magazinul aprovizionat ajuta fermierul sa isi protejeze plantele, sa dubleze recolta si sa sporeasca mereu calitatea acesteia. Trufandalele inseamna venituri mari care amortizeaza si investitiile, dar rasplatesc si munca familiei.

Este relaxant sa fie vazute randurile perfecte de legume in sera si mult mai relaxant sa se intinda peste ele folia de protectie si sa se vada rezultatele.

Agricultura s-a mecanizat intens, stiinta si tehnologia usureaza munca oamenilor, iar pamantul poate rodi de doua ori pe an, daca oamenii stiu sa il stimuleze corespunzator si sa ingrijeasca plantele de cultura.

Pamantul este tacut, docil, nu se razvrateste, pentru ca crezul lui este acela de a rodi. Lumea de pe intreg globul este hranita de pamant si tot pamantul reprezinta suportul pe care isi duce existenta.

Omul are o indatorire de onoare fata de terenurile pe care le mosteneste pentru ca ele pot fi convertite in cartofi, rosii, varza, pepeni, ardei, vinete si castraveti pe care le pot pune pe masa zeci de familii.

E minunat sa cultive cineva pamantul si sa se bucure de roade pe care sa le consume cu cei dragi, iar restul sa ajunga in piete si sa bucure privirile cumparatorilor!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa