Un tulcean care a practicat avocatura deși nu avea acest drept a fost condamnat la închisoare și încarcerat în Penitenciarul Tulcea

de WTA.ro

Un bărbat din Tulcea, absolvent al unei facultăți de drept s-a înscris într-un barou pentru a practica avocatura, numai că ulterior, ordinul profesional al avocaților respectiv a fost declarat neconstituțional. Asta nu l-a împiedicat însă să practice în continuare meseria de avocat, deși nu avea acest drept.

Decizia tulceanului de a pleda în sălile de judecată deși baroul în care era înscris și care îi oferea dreptul de a practica meseria a fost declarat neconstituțional, a atras după sine și răspunderea în fața legii. A fost trimis în judecată, iar magistrații Judecătoriei Piatra Neamț l-a condamnat la executarea pedepsei de doi ani și două luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Cele mai citite articole

Pe numele său a fost emis un mandat de executare a pedepsei, mandat care a fost pus în aplicare la data de 1 aprilie  de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea. Condamnatul a fost escortat și introdus în Penitenciarul Tulcea în vederea executării pedepsei.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa