UPDATE Noi suspiciuni de coronavirus, la Buzău. Un bărbat întors din Germania, ultimul izolat la Spitalul Județean

de WTA.ro

Sursa Denisa Ionela Florentina

Potrivit Prefecturii, un bărbat în vârsta de 25 de ani, revenit pe data de 1 martie 2020, din Dortmund, Germania, zonă neafectată la acea dată, a fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Județean Buzău.

A prezentat probleme de respirație. I s-au recoltat probe care au ajuns la Institutul ”Matei Balș” pentru determinare.

UPDATE Rezultatele analizelor efectuate la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti pentru femeia de 46 de ani revenita din Germania în data de 1 martie 2020 și transportată la spital pe 11 martie sunt negative. Rămâne izolată la domiciliu timp de 14 zile.

Cele mai citite articole

În cursul amiezii, o femeie în vârstă de 71 de ani, revenită din Dubai în urmă cu o săptămână, a călătorit de la București la Buzău cu un autocar în care se aflau persoane revenite din Italia, a fost preluată cu ambulantă și transportată la Secția Boli Contagioase a Spitalului Județean.

Femeia a prezentat următoarele simptome: febră, cefalee, rinoree. I-au fost recoltate probe.

Tot joi, în urma anchetei epidemiologice demarată de DSP după confirmarea primului caz de coronavirus în județul Buzău, au mai fost identificați doi contacți direcți ai pacientei, dintre vecinii femeii.

Acestora li s-au făcut teste pentru coronavirus și au ieșit negative. Cei doi stau izolați la domiciliu timp de 14 zile.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa