Vacanța în Egipt – o destinație pentru toate vârstele

de WTA.ro

Gândul la vacanță ne însoțește întotdeauna, dar parcă mai mult ne cuprinde dor de ducă atunci când primăvara bate la ușă. Unde să mergem în concediu, împreună cu toată familia, astfel încât să găsim de toate pentru toți, să fie frumos, sigur și accesibil? 

Dacă te gândești deja la toate acestea, locul potrivit este Egipt, o țară diversă, interesantă, cu o istorie unică și așezare geografică ofertantă. Iată unde poți să petreci un sejur în Egipt, o destinație pentru toate vârstele:

Vacanța la Marea Roșie

Alege o stațiune la Marea Roșie, unde găsești plaje de vis, un univers subacvatic  fascinant, te bucuri de temperaturi de vară și de vreme bună de plajă pe toată durata anului.

Hurghada

Una dintre cele mai frumoase stațiuni turistice la Marea Roșie este Hurghada, care te va cuceri prin frumusețea plajelor naturale, vestigiile istorice, atracțiile turistice deosebite și arhitectura diversă, care arată evoluția acestui loc de vis, de la un mic sat pescăresc la destinația luxoasă de astăzi.

Găsești cazare la hoteluri de 5 stele în resorturi all inclusive, perfecte pentru familii cu copii, pentru că sunt situate în apropierea plajelor, au piscină și facilități de agrement: locuri de joacă, mini club, tobogane cu apă. Alegi locul favorit dintre oferte diverse precum Desert Rose Resort, Stella Di Mare Beach Resort, Steigenberger Al Dau Beach Hotel sau Jaz Aquamarine Resort.

Dacă visezi la o vacanță romantică în doi, Hurghada te așteaptă cu hoteluri boutique, vile retrase și cluburi liniștite, unde poți să admiri în voie recifuri de corali, plaje cu nisip fin și să te delectezi cu specialități culinare marine.

Organizează-ți bine timpul, să-ți ajungă și pentru o croazieră pe Nil, în Valea Regilor, la templele legendare ale Luxorului, la Aswan, Edfu sau Kom Ombo.

El Gouna

O altă stațiune turistică la Marea Roșie este El Gouna, care este un oraș așezat ideal de-a lungul a 10 km de plajă și este format din insule și lagune splendide, unde găsești posibilități de cazare pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele: de la hoteluri exclusiviste, până la hanuri intime și case de vacanță.

Pentru cei mici ai la dispoziție centre de babysitting, cluburi de sport și locuri de joacă. Și adulții găsesc aici opțiuni diverse de divertisment: baze de sporturi nautice, terenuri de golf, discoteci cu spectacole live, restaurante cu specific arăbesc, mediteraneean, pescăresc, internațional.

Soma Bay

Cele mai citite articole

Perfectă pentru seniori, cupluri în căutare de locuri romantice sau amatori de vacanțe active, stațiunea Soma Bay oferă cele mai frumoase vederi panoramice ale munţilor din deşert, alături de peisaje pitorești și plaje cu nisip fin.

Dacă ești amator de golf, găsești aici unul din cele mai spectaculoase terenuri, iar dacă ești în căutare de relaxare și refacere, în Soma Bay te bucuri de un spa renumit în toată lumea, Les Thermes Marins des Cascades, cel mai mare centru de talasoterapie din regiune. 

Vacanța la Cairo

Capitala Egiptului este o destinație must-have atunci când alegi o vacanță în Țara Piramidelor. Adevărată perlă a istoriei antice, acest oraș te va impresiona prin atmosfera legendară, frumusețea peisajelor și stilurile arhitecturale. Nu întâmplător locuitorii săi îl numesc „Mama tuturor orașelor”. 

Principalele atracții turistice sunt: Muzeul Egiptean, Bazarul Khan el Khalili, Parcul Al Azhar, așezarea antică Memphis, Sfinxul și, firește, Piramidele din Giza.

Considerate una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, piramidele sunt, fără îndoială, cea mai cunoscută atracție a Egiptului. Turiști din toată lumea vin aici să vadă cele trei construcții maiestuoase, morminte de faraoni, vechi de peste 4500 de ani: Keops, Khafra și Menkaura.

Vacanța în Sinai

Dacă vrei o vacanță în Egipt în care să combini toate frumusețile acestei țări, alege Sharm El Sheikh, celebra stațiune turistică situată în sudul Peninsulei Sinai, pe o fâșie de nisip între Marea Roșie și Muntele Sinai. 

Găsești aici unul dintre cele mai frumoase locuri de scuba diving din lume și una dintre cele mai interesante destinații pentru turismul de aventură. În plus, luxul este la el acasă în Sharm el Sheik: de la hoteluri și resorturi exclusiviste, până la excursii personalizate și restaurante de top.

Principalele atracții turistice sunt: Parcul Național Ras Mohammed, Golful Naama, Reciful Ras Um Sid, Piața veche din Old Sharm, Golful Nabq.

Alege locurile preferate pentru vacanța în Egipt, o destinație pentru toate vârstele și pentru orice perioadă a anului. Te vei bucura de peisaje de vis și vei cunoaște simboluri universale ale istoriei antice.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa