Vanzari auto: cat ar trebui sa coste o masina la mana a doua

de WTA.ro

Vanzari auto: cat ar trebui sa se plateasca pentru o masina la mana a doua? Iata cateva sfaturi utile!

La momentul actual, masina nu mai reprezinta un aspect optional din viata unui om, aceasta fiind cat se poate de necesara pentru a se putea realiza cea mai mare parte a activitatilor din viata de zi cu zi, de la transportul pana la locul de munca si pana la deplasarea pe parcursul vacantelor. In situatia de fata, nu este de mirare ca domeniul de vanzari auto rulate s-a bucurat, cel putin pana la aparitia pandemiei, de numeroase vanzari, clientii alegand sa apeleze cu incredere, atat la masini de mana intai cat si la autoturisme de mana a doua. 

Cu toate acestea, odata cu venirea pandemiei de Sars Covid 19, vanzarile de masini la mana intai au cunoscut un declin considerabil, ca urmare a nivelului de fabricare mult mai redus. In situatia de fata, clientii au cautat alternative optime, fapt care a dus la cresterea achizitiilor din domeniul second hand, foarte multi romani alegand sa apeleze la astfel de produse in detrimentul celor noi noute. 

Vanzari auto: ce spun specialistii cu privire la pretul care ar trebui platit pentru o masina la mana a doua?

Deoarece este vorba de o alegere cat se poate de importanta, specialistii au oferit cateva sfaturi utile atunci cand vine vorba de pretul care ar trebui platit pentru o masina achizitionata la mana a doua:

1. Sa nu se cheltuie mai mult de 35% din bugetul anual

Cele mai citite articole

Majoritatea expertilor sunt de parere ca valoarea unei masini nu trebuie sa depaseasca 35% din bugetul anual al unui om. Asadar, de exemplu pentru cineva care obtine un salariu lunar de 1000 de euro, 35% din bugetul anual ar insemna in jur de 4200 de euro. O masina la acest buget poate, de regula, sa fie doar una de tip second hand, fapt pentru care ele sunt apreciate pentru nivelul de accesibilitate pe care-l ofera. Pe langa pretul aferent, trebuie sa se tina cont si de costurile de intretinere, o masina cu ani de viata in spate putand ajunge la service mult mai des decat una care a fost utilizata pentru o perioada scurta de timp. 

2. Sa se incerce sa se cumpere cu banii jos

De regula, odata cu trecerea timpului, masina risca sa piarda din valoarea pe care a posedat-o initial, fapt pentru care este recomandat ca un om sa nu faca rate la banca atunci cand vine vorba de achizitionarea acesteia. Prin urmare, specialistii sunt de parere ca plata pentru masinile de vanzare ar trebui intotdeauna realizata cash cu banii jos.

In concluzie, acesta este suma indicata ce trebuie investita intr-o masina luata la mana a doua.

Cum testezi o masina second-hand inainte de cumparare?

Chiar daca o sa faceti o inspectie atat la interior cat si la exterior, este recomandat sa efectuati totusi si o diagnoza auto, precum si o verificare intr-un service auto autorizat RAR. Asa veti afla daca exista erori in calculatorul masinii, precum si daca are probleme pe partea de mecanica sau electrica. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa