Veste proastă pentru Neamț. Aparatura de făcut analize pentru coronavirus la Neamț va mai întârzia…

de WTA.ro

Săptămâna trecută, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a propus alocarea din bugetul județului a unei sume de bani pentru cumpărarea în regim de urgență a aparaturii necesare pentru a se face analizele de coronavirus la Neamț.

Aparatura se afla pe stoc la o firma din Iași, din ce a declarat președintele CJ Neamț, și a fost rezervată pentru Neamț.

Pentru achiziția aparaturii în regim de urgență avea nevoie de aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț (CJSU Neamț) condus de prefectul George Lazăr.

Din păcate, ziua de 13 martie a fost una cu ghinion pentru nemțeni, deoarece CJSU Neamț și prefectul de Neamț, George Lazăr, nu au aprobat achiziționarea aparatelor. (click aici pentru explicațiile Prefecturii)

Ulterior Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a vorbit direct cu premierul Ludovic Orban care a dat ordin prefectului să rezolve problema. Prefectul a întrunit din nou CJSU Neamț și a aprobat achiziția, dar era deja prea târziu, aparatul de la Iași fusese dat altui județ, deoarece trecuse termenul pentru care fusese reținut.

Cele mai citite articole

Azi, Consiliul Județean nu a mai avut nevoie de aprobarea CJSU Neamț condus de prefectul George Lazăr, deoarece suntem în Stare de Urgență, și a aprobat alocarea banilor în ședință extraordinară după care s-a început din nou căutarea de aparatură necesară efectuării analizelor de coronavirus la Neamț.

Cea mai optimistă ofertă găsită, din ce declară președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, este cu livrarea peste 4 săptămâni.

Această întârziere a achiziției aparaturii de testare pentru coronavirus este o veste proastă pentru nemțeni. La ora actuală, din peste 200 de analize trimise la Iași abia au venit rezultatele la câteva, laboratorul de la Iași fiind suprasolicitat de cereri din toată regiunea Moldovei.

Nu este cazul să vă alarmați pe acest subiect, pentru că panica sau nervii nu schimbă cu nimic situația. Este important să fiți corect informați, să știți de ce se așteaptă atât de mult rezultatele analizelor și să știți când se va micșora timpul de așteptare. Fiți cerebrali, respectați regulile de igienă și cele impuse de Starea de Urgență și stați cât mai mult în casă.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa