Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici a renunțat la pensia specială

de WTA.ro

popovici

După ce în septembrie 2019 primarul Ioan Popa a afirmat că renunță la pensia specială, iată că a venit rândul ca și un ales din forul județean să ia o astfel de decizie. Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici a anunțat public că a renunțat de bunăvoie la mult controversata pensie specială de care ar putea beneficia potrivit legii.

Am renunţat de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă, acea pensie specială, de care aş putea beneficia potrivit actualei legislaţii”, spune vicepreședintele CJ.

Popovici susține că nu este de acord ca aleșii locali să beneficieze de astfel de drepturi bănești în condițiile în care mulți reșițeni au pensii mici după zeci de ani de muncă.

Sunt oameni care au muncit greu, câte 30 – 40 de ani în uzinele reşiţene, şi au ieşit cu pensii de nimic. Nu cred că este corect sau moral faţă de cei care au muncit o viaţă, ca eu, după patru ani de mandat, să primesc 1.500 lei în plus faţă de pensia cuvenită. Pensiile militare sunt altceva. Am spus-o şi o mai spun: cu acestea sunt de acord, dar cu cele ale aleşilor locali, nu. Atunci când alegi să mergi în fruntea unui Consiliu Judeţean ori a unei primării, ştii foarte bine de ce restricţii te loveşti”, afirmă Popovici.

Cele mai citite articole

Vicepreședintele forului județean amintește de nevoile care există în momentul de față în sistemul sanitar sau în cel din educație și consideră că ar fi nevoie ca banii să fie orientați în aceste direcții.

Consider că sunt nevoi mult mai mari decât ale mele. Mă gândesc, printre altele, la sistemul sanitar, la educaţie sau la infrastructură. Important este să fim sănătoşi şi să trecem cu bine peste această perioadă grea!”, încheie vicepreședintele CJ, Ionuț Popovici.

91298478_1108010536230235_8750629208536907776_n

 

Elena FRANȚ

 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa