Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat la masa rotundă sub genericul „Alături de tine pentru alegerea meseriei”

de WTA.ro

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat vineri, 6 martie 2020, la masa rotundă organizată sub genericul „Alături de tine pentru alegerea meseriei”, în cadrul unui eveniment inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

Acțiunea se înscrie în șirul inițiativelor derulate în cadrul campaniei „Meseria face diferența”, implementată de Ministerul Educației și Cercetării și are ca scop încurajarea elevilor de clasa a VIII-a pentru dobândirea unei meserii prin învățământul profesional, respectiv dual.

La întâlnire au participat agenți economici din județul nostru, elevi și absolvenți, care au prezentat exemple de bună practică și povești de viață de succes.

„Îmi face o deosebită plăcere să particip la activități și manifestări cu caracter constructiv, concret și, astfel, realizabil pe termen cât mai scurt, mai ales când este vorba despre educația, orientarea și îndrumarea copiilor spre alegerea unei meserii și a unui drum în viață. Înainte vreme, cei mai mulți dintre copii alegeau meseriile impuse sau dorite de părinții lor, având peste ani regrete întrucât nu se regăseau sau nu se simțeau împliniți în pozițiile respective.

Cele mai citite articole

Acum, dragi tineri, mentalitatea s-a schimbat considerabil și aveți posibilitatea să alegeți ce drum doriți să urmați în viață. Iar meseriile sunt o alternativă serioasă de luat în calcul. Înainte poate existau anumite prejudecăți, dar în prezent nu mai este deloc o rușine să fii bucătar, tâmplar, faianțar, instalator sau croitor. 

Meseria e brățară de aur și, într-adevăr, dacă ești un bun meseriaș, ești apreciat și ești foarte bine plătit, și asta la tine acasă, nemaifiind necesară căutarea unui loc de muncă în altă țară. S-au dus acele vremuri, așa că vă sfătuiesc să vă alegeți o meserie, să căutați în permanență să excelați în ceea ce faceți și vă veți simți împliniți atât profesional, cât și financiar.

Vă așteaptă o perioadă plină de provocări și descoperiri, astfel încât nu pot decât să vă urez din suflet succes, ambiție și determinare!“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

 

Cele mai citite articole