VICEPRIMARUL ANDALUZIA LUCA: „Toate mijloacele de transport ale Societății de Transport Public sunt dezinfectate de fiecare dată când ajung la capăt de linie“

de WTA.ro

„Ca urmare a întrebărilor și sugestiilor pe care le-am primit în ultimele ore de la cetățenii îngrijorați ai municipiului Tulcea, voi încerca să vă țin la curent cu măsurile luate în municipiu pentru a se preveni, pe cât posibil apariția de cazuri de infectare cu noul coronavirus și în Tulcea.

Trebuie, totuși, să fim conștienți că este vorba despre un fenomen nou, incontrolabil, care ne va afecta pe toți dacă nu acționăm responsabil, respectând recomandările autorităților și ale specialiștilor.

În ceea ce privește transportul în comun pe raza municipiului Tulcea, vă informez că toate mijloacele de transport ale Societății de Transport Public sunt dezinfectate de fiecare dată când ajung la capăt de linie. De asemenea, în autobuzele STP există dispensere cu dezinfectant, iar călătorii sunt rugați să le folosească, pentru a limita riscul de contaminare.

Cele mai citite articole

Există sugestii legate de posibila dezinfectare a parcurilor și a locurilor de joacă. Din păcate, această măsură nu ar fi una eficientă.
Conform datelor furnizate de către UNICEF, noul coronavirus rezistă în aer timp de 30 de minute, pe haine timp de nouă ore, iar pe metal și alte materiale timp de 12 ore. Pentru a dezinfecta parcurile și locurile de joacă ar trebui să se acționeze din 30 în 30 de minute, ceea ce este imposibil. Mai mult, o singură dezinfectare ar fi ineficientă și ar crea o falsă senzație de siguranță.

În contextul actual, în care s-a suspendat activitatea în toate unitățile de învățământ preuniversitar și preșcolar, cele mai bune măsuri de prevenire a contaminării rămân igiena personală strictă și evitarea aglomerărilor publice.

Vă mulțumesc și vă voi ține la curent în continuare.
Este un moment dificil, neplăcut, pe care, însă, îl putem depăși împreună, cu responsabilitate și solidaritate.

Aveți grijă de dumneavoastră, de cei dragi și de toți cei din jur“ transmite viceprimarul Andaluzia Luca.

Cele mai citite articole