VIDEO Buzăul, penultimul județ în privința numărului de infectați cu COVID-19

de WTA.ro

Buzăul este penultimul județ din România în ceea ce privește numărul de persoane bolnave de COVID-19, anunță oficialii Prefecturii Buzău. Un număr de 15 buzoieni s-au infectat cu noul coronavirus.

Potrivit buletinului informativ transmis de Prefectură, duminică, la nivelul județului se află în carantină 344 de persoane, iar alte 130 sunt în izolare la domiciliu.

Cele mai citite articole

De asemenea, autoritățile anunță că pe parcursul zilei de ieri și în timpul nopții, când s-a desfășurat Slujba de Înviere, nu a fost aplicată nicio sancțiune în contextul desfășurării activităților din interiorul sau apropierea lăcașelor de cult.

„Faptul că doar 15 buzoieni s-au infectat cu virusul COVID-19 înseamnă, pe de o parte, că autoritățile și-au făcut treaba, de la Instituția Prefectului, care coordonează lupta împotriva virusului, cadre medicale, autorități sanitare, jandarmi, polițiști și militari până la autoritățile locale, care implementează în fiecare oraș sau comună reglementările guvernamentale. Pe de altă parte, eforturile instituțiilor nu ar fi însemnat mare lucru fără sprijinul populației. Buzoienii s-au comportat exemplar, cei mai mulți dintre ei au stat în case și s-au protejat pe ei și pe semenii lor. Vă mulțumesc tuturor!”, a transmis prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.

Sâmbătă seară, jandarmii au luat lumină de la IPS Ciprian și au dus-o la persoanele aflate în carantină din județul Buzău.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa