VIDEO Descinderi ale poliției și jandarmilor, în Buzău și Râmnicu Sărat. Au depistat cinci persoane fugite din carantină

de WTA.ro

WhatsApp Image 2020-03-24 at 00.05.20

Efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, însoțiți jandarmi şi poliţişti locali, cu sprijinul forțelor apărării naționale au organizat şi executat o razie pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgență.

În cadrul acțiunii au fost constituite în dispozitive de scotocire și puncte de blocare, pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare adoptate în scopul de a limita răspândirea virusului COVID-19, dar și pentru combaterea criminalității sub toate formele ei.

Oamenii legii au controlat peste 200 de persoane aflate în izolare la domiciliu și au fost verificate aproximativ 400 de persoane cu privire la respectarea interdicției de deplasare, în conformitate cu prevederile Ordonanței militare nr. 3 din 2020.

Totodată au fost oprite în trafic pentru control peste 200 de autovehicule.

Polițiștii au depistat cinci persoane în situația cărora se impunea carantinarea. Au fost informate autoritățile competente pentru întreprinderea demersurilor procedurale necesare în vederea instituirii carantinei.

Cele mai citite articole

Urmare neregulilor constatate, foțele de ordine au aplicat în intervalul de referință 38 de sancțiuni contravenționale, dintre care 31 pentru nerespectarea prevedeilor Ordonanței militare nr. 3 din 2020 și 7 pentru abateri în trafic așa cum sunt prevăzute de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea sancțiunilor a fost de 42.600 lei.

Pe toată perioada acțiunii polițiștii au adresat recomandări pentru respectarea prevederilor ordonanțelor militare, fără a fi înregistrate evenimente negative pe raza celor două municipii.

Au fost angrenaţi în activităţile desfăşurate aproximativ 100 de poliţişti și polițiști locali, jandarmi și efective ale armatei.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa