VIDEO Medicii sibieni au descoperit ”un erou de ziua lui”: a donat sânge la majorat

de WTA.ro

Faptul că a venit să doneze sânge din prima zi în care putea, legal, să facă acest lucru, i-a determinat pe reprezentanții Spitalului județean din Sibiu să îl declare ”erou de ziua lui”.

”Patrick Mitroi este unul din miile de tineri ai Sibiului. Cu vise, cu aspirații, cu planuri. El a împlinit astăzi 18 ani. Însă petrecerea cu prietenii și cu familia a amânat-o pentru mai târziu, în contextul apariției și evoluției pandemiei de coronavirus. Dar Patrick a avut totuși parte de un majorat de neuitat. O amintire mai pregnantă și mai importantă decât orice petrecere. Pentru că Patrick s-a gândit să își înceapă viața de adult printr-un gest simplu, de omenie și de responsabilitate: a donat sânge pentru prima data în viață”, scriu reprezentanții Spitalului județean Sibiu despre gestul tânărului sibian. Gestul lui este cu atât mai apreciat cu cât, arată reprezentanții spitalului, în perioada pandemiei nevoia de donatori de sânge este și mai mare decât de obicei. „Toți membrii familiei mele sunt donatori și am zis că ar fi frumos să respect și eu această tradiție. Azi am împlinit 18 ani și am venit să donez în prima zi când am putut să fac legal acest lucru. Consider că, mai ales acu,m când majoritatea oamenilor nu vin să doneze pentru că le este frică, este nevoie și îndemn orice tânăr care împlinește vârsta de 18 ani să facă la fel ca mine”, a declarat Patrick Mitroi, citat de reprezentanții Spitalului.

Patrick Mitroi . Sursa foto: Spitalul județean Sibiu

Patrick Mitroi . Sursa foto: Spitalul județean Sibiu

”Mă simt foarte bine că am reușit exact astăzi, de ziua mea să donez sânge. Consider că este primul act responsabil pe care noi putem să-l facem în calitate de adulți. De aceea, le recomand tuturor celor care împlinesc în această perioadă vârsta de 18 ani să facă exact ca mine: să sărbătorească majoratul în centrele de donare de sânge”, Patrick Mitroi

Cele mai citite articole

Alături de mama și fratele lui Patrick, cadrele medicale ale Centrului de Transfuzie Sanguină i-au cântat, împreună cu mama și fratele său, “La mulți ani!”. Tânărul adult a împărțit bomboane și a mulțumit cadrelor medicale, pe care le-a apreciat ca fiind foarte amabile și ”foarte bine pregătite”. Totodată, tânărul a subliniat condițiile de maximă securitate în activitatea de donare de sânge și a îndemnat sibienii să nu aibă nicio reținere în ceea ce privește ”condițiile de maximă siguranță” întreținute în cadrul Centrului de la Sibiu.

Reprezentanții Spitalului județean au arătat că nevoia de donații de sânge este una permanentă. „În cadrul tuturor centrelor de transfuzii și spitalelor nevoia de sânge este permanentă, indiferent de contextul epidemiologic. Astfel, chiar și în aceste momente când în centrul atenției se află evoluția noului coronavirus, nevoia de donatori rămâne neschimbată. Fără donatori, nu ar exista viață pentru multe persoane iar donarea de sânge contează enorm. Gestul de azi al lui Patrick este unul deosebit și un exemplu de urmat”, a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului sibian Sibiu.

Post-ul VIDEO Medicii sibieni au descoperit ”un erou de ziua lui”: a donat sânge la majorat apare prima dată în Turnul Sfatului Online.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa