VIDEO Ministerul Educației se implică în cazul elevul buzoian sancționat cu 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara de desen

de WTA.ro

vlcsnap-2020-01-15-19h15m51s886

Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control la Colegiul Hasdeu din Buzău, după ce mama unui elev a reclamat faptul că fiul său a primit nejustificat nota 2 la purtare. La sfârșitul anului 2018, elevul Andrei Voicu a fost dur sancționat din cauza unui conflict cu profesoara de desen, fostă cântăreaţă într-o trupă de muzică etno.

Tensiunea a pornit în momentul în care adolescentul a criticat versurile melodiei şi modul în care profesoara era îmbrăcată într-un videoclip. Acesta este filmat în 2013, în perioada în care profesoara cânta într-o trupă etno.

Mama elevului spune că problemele au început în momentul în care, drept răzbunare pentru nota 3 luată la desen, băiatul ei a postat pe grupul de Facebook al colegiului videoclipul cu profa care era pe atunci și solistă de muzică etno. Clipul a fost însoțit și de un comentariu ironic la adresa profesoarei.

„Băi băieți, eu zic să facem o mișcare prin care să îi găsim profei de desen un băiat de care să se lipească. Între timp Colegiul Hasdeu e liceul în care e interzisă purtarea bărbii și părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minți ale sistemului de învățământ, acest struțo-cămilă al artei, care se zbate între vocația de a cânta și a desena”, scria în 2018 elevul Andrei Voicu.

Drept urmare, elevul care şi-a ironizat profesoara de desen a fost sancţionat cu nota 2 la purtare. Sancțiunea a fost dispusă de Consiliul Profesoral.

”A pornit de la o glumă nevinovată. De aici, directorul școlii a început să facă presiune pe el, să îl distrugă. Chiar dacă a greșit, sistemul trebuie să îl îndrepte nu să-i dea 2 pentru acel comentariu pe un grup de Facebook”, spune Elena Voicu, mama lui Andrei.

Cele mai citite articole

Din decembrie 2018, tensiunea dintre familia elevului și conducerea școlii pare fără sfârșit. Scandalul a ajuns în instanță, care a decis inițial anularea deciziei de scădere a notei 2, dar și la Ministerul Educației.

A fost necesară schimbarea conducerii din Educație pentru ca plângerea familiei elevului să aibă un răspuns. Corpul de Control al ministrului Educaţiei, Monica Anisie, a făcut verificări pe parsursul a trei zile, timp în care au fost audiate toate părţile implicate.

”Înainte de Crăciun am fost la doamna ministru și i-am prezentat cazul. I-am zis despre problema că are 2 la purtare și cum se fac presiuni asupra lui în continuare. Am fost și audiată de membrii comisiei care par imparțiali”,spune mama băiatului.

Cei trei inspectori care au anchetat cazul elevului sancționat cu 2 la purtare vor înainta ministrului un raport, pe baza căruia vor fi anunțate măsuri. Despre vizita corpului de control, conducerea Colegiului National B.P. Hasdeu a refuzat să ofere ofere lămuriri.

Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău este considerat ca fiind printre cele mai bune din ţară.

Cele mai citite articole