(Video) NOI MĂSURI LUATE DE AUTORITĂȚI prin ordonanța nr-4

de WTA.ro

NOI MĂSURI LUATE DE AUTORITĂȚI prin ordonanța nr-4

Cuprins
-în intervalul 11-13 comercianții care desfășoară activități comerciale aprobate vor facilita accesul celor cu vârsta de peste 65 de ani în spațiile comerciale. -cei care sunt în izolare la domiciliu, identificați și verificați ca atare dacă încalcă regulile izolării vor intra în carantină și vor suporta cheltuielile carantinării. Cei care încalcă caratinarea și vor fi prinși, vor intra în carantină pentru alte 14 zile. -conducătorii auto care intră în țară au trei opțiuni pentru a-și proteja familiile: fie angajatorul îi amenajează un spațiu, fie declară că se izolează la domiciliu, fie autoritățile locale pun la dispoziție spații de carantinare la cerere pentru a asigura protecția familiei șoferilor, cu plata aferentă cazării în aceste spații hoteliere. -pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocuri, s-a stabilit ca autoritățile adm. pub. locale vor monta dispozitive cu soluții dezinfectante la intrare în blocuri. -pentru a ajuta rețeaua sanitară, proprie, dar în special medicii, ministerele cu rețea sanitară proprie și adm. pub. vor asigura spații hoteliere destinate repaosului pentru cadrele medicale. -Centrele de cercetare medicală are Armatei vor începe producția de materiale medicale și biocide. –Un articol va clarifica sistemul energetic național, vital pentru funcționarea statului. Măsuri de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone speciale pentru personalul care asigură transportul energiei electrice sau al gazelor naturale. -în perioadă stării sunt înghețate prețurile la gaze, apă, salubritate, carburanți, energie termică și electrică nu pot fi majorate peste nivelul de azi. Pot doar să scadă. –mesajele de utilitate publică pot fi mediatizate și se adaugă spațiului dedicat publicității aprobat de CNA, pentru a nu afecta resursele financiare ale media -transportul maritim se va desfășura fără restricții, cu respectarea măsurii de prevenire a răspândirii coronavirusului. -se clarifică un articol din ordonanța 3. interdicția circulației persoanelor în grup de trei se aplică exclusiv circulației pietonale.
Ministrul de Interne, Marcel Vela a convocat o ședință de urgență la MAI, la care a participat și premierul Ludovic Orban.
Ministrul a anunțat noi măsuri pentru prevenirea răspândiri infecției cu coronavirus, „poate cele mai dure luată în România în ultimii 30 de ani”.
Principalele măsuri adoptate prin Ordonanța Militară nr. 4:
-persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot deplasa și-n afara intervalului orar 11-13 pentru a-și rezolve probleme medicale, deplasare care se poate face folosind mijloace proprii, mijloace de transport sanitare. Totodată, pot ieși în intervalul orar 20-21 pentru nevoile animalelor, fără a fi nevoie de declarație.
-în intervalul 11-13 comercianții care desfășoară activități comerciale aprobate vor facilita accesul celor cu vârsta de peste 65 de ani în spațiile comerciale.
-cei care sunt în izolare la domiciliu, identificați și verificați ca atare dacă încalcă regulile izolării vor intra în carantină și vor suporta cheltuielile carantinării. Cei care încalcă caratinarea și vor fi prinși, vor intra în carantină pentru alte 14 zile.
-conducătorii auto care intră în țară au trei opțiuni pentru a-și proteja familiile: fie angajatorul îi amenajează un spațiu, fie declară că se izolează la domiciliu, fie autoritățile locale pun la dispoziție spații de carantinare la cerere pentru a asigura protecția familiei șoferilor, cu plata aferentă cazării în aceste spații hoteliere.
-pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocuri, s-a stabilit ca autoritățile adm. pub. locale vor monta dispozitive cu soluții dezinfectante la intrare în blocuri.
-pentru a ajuta rețeaua sanitară, proprie, dar în special medicii, ministerele cu rețea sanitară proprie și adm. pub. vor asigura spații hoteliere destinate repaosului pentru cadrele medicale.
-Centrele de cercetare medicală are Armatei vor începe producția de materiale medicale și biocide.
–Un articol va clarifica sistemul energetic național, vital pentru funcționarea statului. Măsuri de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone speciale pentru personalul care asigură transportul energiei electrice sau al gazelor naturale.
-în perioadă stării sunt înghețate prețurile la gaze, apă, salubritate, carburanți, energie termică și electrică nu pot fi majorate peste nivelul de azi. Pot doar să scadă.
–mesajele de utilitate publică pot fi mediatizate și se adaugă spațiului dedicat publicității aprobat de CNA, pentru a nu afecta resursele financiare ale media
-transportul maritim se va desfășura fără restricții, cu respectarea măsurii de prevenire a răspândirii coronavirusului.
-se clarifică un articol din ordonanța 3. interdicția circulației persoanelor în grup de trei se aplică exclusiv circulației pietonale.

Cristina Rădulescu

Cele mai citite articole

Articolul (Video) NOI MĂSURI LUATE DE AUTORITĂȚI prin ordonanța nr-4 apare prima dată în JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa