VIDEO Podul Marghiloman, din care s-a desprins trotuarul, în vară, va fi redat traficului rutier

de WTA.ro

vlcsnap-2020-01-15-09h55m04s078

Podul rutier de la Marghiloman, închis după ce în vară o bucată de beton care măsura circa zece metri, s-a desprins și a căzut pe șosea, va fi redat circulației, joi, 16 ianuarie. Reabilitarea obiectivului a fost finanțată din bugetul local și cu un sprijin financiar de 1,5 milioane de euro de la fostul Guvern al României.

Lucrările la podul de la Marghiloman au demarat în luna septembrie 2019, după ce în iunie o porţiune de zece metri destinată circulaţiei pietonale s-a desprins şi a căzut pe breteaua care duce spre Brăila.

Din fericire, în zonă nu se aflau pietoni sau maşini, nefiind înregistrate victime.

Municipalitatea buzoiană a dispus efectuarea unor lucrări ample, care sunt acum pe cale de a se finaliza. Muncitorii au lucrat în ritm alert, astfel că cel mai probabil, la finele săptămânii obiectivul va fi redat circulației.

Cele mai citite articole

Reabilitarea podului de la Marghiloman s-a realizat cu bani de la bugetul local și cu un sprijin financiar de 1,5 milioane de euro de la fostul Guvern al României.

Obiectivul a fost dat în folosință în urmă cu 48 de ani iar de atunci nu a fost niciodată reabilitat complet, ci a trecut doar prin reparații și mici lucrări de întreținere.

Podul are 54 de metri lungime şi 10 metri lăţime şi deserveşte circulaţia auto şi pietonală în zona Bariera Brăilei.

După ce se vor termina și finisajele la podul reabilitat de la Marghiloman, echipele de muncitori vor trece la reabilitarea celorlalte două poduri din zona Metalurgica, de asemenea aflate într un stadiu avansat de degradare.

Cele mai citite articole