VIDEO Poliţiştii aflaţi la un pas să fie executaţi de romi, avansaţi în grad. A apărut filmul urmăririi dubiţei suspecte

de WTA.ro

VIDEO Poliţiştii aflaţi la un pas să fie executaţi de romi, avansaţi în grad. A apărut filmul urmăririi dubiţei suspecte

GALERIE FOTO

Cele mai citite articole

De Ziua Naţională a României, o serie de poliţişti vâlceni au fost înaintaţi în grad înainte de termen – 10 ofiţeri şi nouă subofiţeri.

Printre cei din urmă se află şi poliţiştii implicaţi în cazul de acum două săptămâni, din Călina – Prundeni. În afara celor doi agenţi de poliţie de la posturile comunale din Olanu şi Ioneşti, care fac parte din Secţia de Poliţie 4 Rurală, a mai existat un poliţist avansat în grad, de la Drăgăşani, unul dintre primii care şi-au salvat colegii.
Filmul nu are sonor, spre final se vede clar duba urmărită şi cum poliţiştii coboară din maşină cu pistoalele în mână. De asemenea, imaginile surprind duba depăşind pe linie continuă, accelerând şi poziţionându-se mereu în faţa maşinii de poliţie pe axul drumului, ca poliţiştii să nu poată să depăşească. La final, după ce poliţiştii coboară din maşină cu pistoalele în mână, apare în cadru încă o maşină care intră după dubiţă şi poliţişti. 
Filmarea este făcută chiar cu aparatul de înregistrat de pe maşina poliţiei. 
Istoricul cazului
La domiciliul suspecţilor, poliţiştii au fost întâmpinaţi de mai mulţi romi care i-au agresat fizic, ameninţat, deposedat de armele din dotare şi le-au îngrădit libertatea de mişcare, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie de la Drăgăşani.
„Poliţiştii sunt un exemplu, mai ales că sunt la început de carieră”
Revenind la avansarea în grad a poliţiştilor implicaţi, doar doi din cei trei poliţişti avansaţi în grad, în urma scandalului din noaptea de 19 / 20 noiembrie, au fost prezenţi la festivitatea de premiere. Cel din Foto – dreapta sus – care a suferit leziuni puţin mai grave decât colegul său, este poliţist în comuna Olanu – Vâlcea – ag. Ştefan Marius Chică, iar cel din rândul al doilea, din dreapta, (în poză) este poliţistul care le-a venit în ajutor – Sorin Octavian Ştefănescu de la Poliţia Drăgăşani. Celui de-al treilea agent nu i-a permis starea de sănătate să fie prezent – este vorba despre ag. Răzvan Gheorghe Marinescu, de la Poliţia Ioneşti, cel căruia romii i-au provocat şi o fractură de piramidă nazală. 
La solicitarea reporterului „Adevărul”, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, cms. Sorin Oară ne-a transmis următorul mesaj legat de avansarea poliţiştilor implicaţi în cazul de ultraj: 
„Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, pentru merite excepţionale în atingerea obiectivelor Poliţiei Române, agenţii de poliţie Răzvan Gheorghe Marinescu , Ştefan Marius Chică şi Sorin Octavian Ştefănescu, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, se avansează în gradul profesional următor (agent principal de poliţie – n.r.), înaintea îndeplinirii stagiului minim, cu aprobarea ministrului Afacerilor Interne. 
Colegii noştri au dat dovadă de eroism, punându-şi viaţa în pericol pentru prinderea unor infractori periculoşi şi tragerea lor la răspundere. Poliţiştii au acţionat cu profesionalism şi curaj, folosind în intervenţia lor armamentul din dotare. Faptele lor sunt cu atât mai mult de apreciat având în vedere că ei sunt la început de carieră, pe care le-o dorim plină de reuşite şi satisfacţii profesionale. Îi felicităm încă o dată şi considerăm că sunt un exemplu de urmat pentru toţi poliţiştii vâlceni şi nu numai”.   

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa