VIDEO: Primarul de Vladimir, acuzat de exploatare a unui minor pentru muncă în folosul comunității!

de WTA.ro

Un minor de 16 ani a fost chemat la muncă în folosul comunității, în a doua zi de Paște, de chiar primarul comunei. S-a întâmplat în comuna Vladimir, unde edilul Ion Ianași, a acceptat la muncă un minor, pentru ca acesta să presteze muncă în folosul comunității în locul tatălui său care este angajat la 416. Minorul a fost filmat, în timp ce tăia iarba cu motocoasa personală, în curtea primăriei, iar exploatarea băiatului s-a oprit, abia după ce viceprimarul, care a și filmat infracțiunea, l-a avertizat pe edil că va chema presa la fața locului deoarece s-ar face vinovat de o faptă penală.

Fiul lui Luntraru Alexandru, angajat la 416 la Primăria Vladimir, a fost chemat la muncă, marți, în folosul comunității pentru a efectua orele părintelui său. Pentru că adultul era certa cu munca, edilului Ianași nu i s-a părut nimic incorect ca fiul angajatului său să muncească pentru cel pontat de primar în actele primăriei. Chiar dacă era a doua zi de Paște, Ianași a considerat că exploatarea minorului nu este ceva grav, deși activitatea se presta vizavi de postul de poliție din localitate. Siguranța edilului local în încălcarea legii a fost dată și de absența polițiștilor din post, spune viceprimarul care susține că nu a putut să-i facă primarului plângere penală la poliție, deoarece acolo nu era nimeni.

,,Băiatul mi-a spus că l-a chemat la muncă domnul primar, ca să facă orele tatăl său, Luntraru Alexandru, care primește ajutor social. L-am lăsat în pace, băiatul tăind cu motocoasa personală, pentru că a primăriei era în garaj, cam 10 mp de iarbă în curtea primăriei, aproape de statuie. La câteva minute după ce am văzut că primarul acceptă să pună la muncă un minor de 16 ani, m-am dus la primar, în birou, și i-am spus că nu este frumos ce face, acest lucru fiind interzis de lege. L-am avertizat verbal că voi aduce presă în localitate. Primarul s-a ridicat, imediat, de pe scaun, s-a dus rapid în fața primăriei unde băiatul lucra și i-a zis să plece repede de acolo, lucru care s-a și întâmplat. Băiatul la muncă în fața primăriei și discuția cu primarul au fost, cu siguranță, surprinse cu camerele de luat vederi din primărie. Am vrut să depun plângere la postul de poliție din Vladimir dar, din păcate, marți între 11.00-12.00 nu era nimeni acolo. Mâine voi depune plângerea penală pentru exploatarea prin muncă a unui minor”, a declarat viceprimarul Vasile Iovan, indicând-l vinovat pe primar.

Cele mai citite articole

Acesta spune că va depune la dosar înregistrarea făcută cu băiatul muncind pe terenul instituției publice. În cauză, vicele cere ca ITM Gorj să se sesizeze și să verifice primăria. De asemenea, cere același lucru și poliției, primăria fiind, în mod incredibil, angajatorul care acceptă muncă la negru.

Viceprimarul cere sprijin și Direcției Generale pentru Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Gorj, părintele minorul acceptând exploatarea fizică a fiului său.

Nu este un secret că primarul Ion Ianași a declanșat, recent, un conflict în instituția publică după ce și-a acuzat patru subalterni, printre ei fiind și viceprimarul, de furtul unor lămpi vechi, înlocuite din rețeaua de iluminat stradal, de câteva becuri și tomberoane care nu au dispărut, de fapt, nicăieri. În susținerea acuzației sale aberante, fără prejudiciu, edilul a depus la poliție o înregistrare video cu cei patru, luate de pe camerele de luat vederi ale primăriei.

Reamintim că, primarul Ianași este inculpat într-un dosar penal aflat pe rolul instantei cu un prejudiciu de 270.000 de lei, fiind reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Gorj, în aprilie 2019.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa