VIDEO Protest la dispensarul din satul Boboc, după ce o asistentă medicală ar fi fost forțată să-și dea demisia

de WTA.ro

vlcsnap-2020-03-03-19h16m33s067

Este tensiune într-o localitate din Buzău, după ce o asistentă medicală apreciată de comunitate și-a dat demisia de la dispensar. Se întâmplă în satul Boboc, comuna Cochirleanca. Oamenii cred că femeia a renunțat la postul ocupat de 25 de ani la presiunea noii echipe medicale care a preluat pacienții din sat în vara anului trecut.

Peste 30 de localnici s-au adunat în fața dispensarului pentru a-și arăta solidaritatea cu asistenta care și-a dat demisia zilele trecute. Femeia era din sat și știa problemele fiecărei familii, este regretul oamenilor nemulțumiți de schimbarea echipei medicale de la dispensarul din Boboc.

În vara anului trecut, un nou medic a ajuns să profeseze în satul Boboc. Doctorița din Buzău și asociata ei, tot o asistentă, au păstrat-o pe asistenta Carmen Horjan mai bine de șase luni, perioadă în care, spun apropiații ei, ar fi fost tratată cu ostilitate.

Cele mai citite articole

Întârzierea cu trei luni a acordării salariului a determinat-o pe Carmen Horjan să își dea demisia. S-a găsit repede înlocuitor pentru cadrul medical care a lucrat 25 de ani la dispensarul Boboc.

Sătenilor însă nu le convine pentru că noua asistentă este din alt sat, Cochirleanca, are contract doar pentru patru ore pe zi și, dubios pentru ei, este chiar soția actualului viceprimar din Cochirleanca, nimeni altul decât viitorul adversar al actualului primar în alegerile locale.

Primarul din Cochirleanca s-a implicat și el în protestul spontan de la dispensarul din Boboc. S-a plasat în tabăra celor care o regretă pe asistenta demisionară și acuză noua echipă medicală că, prin șicanarea angajatei, a vrut să-i creeze loc de muncă soției viceprimarului.

Cele mai citite articole