VIDEO Protest pe drumul European E85, la Spătaru, în locul în care o fetiță de doi ani a murit într-un accident

de WTA.ro

84396183_3151698524843696_829642537462398976_n

Un accident rutier în care o fetiță de doi ani a murit, joi seară, pe raza comunei Costești, a fost scânteia care a declanșat un val de proteste în mediul online și în spațiul public. După ce, vineri, zeci de localnici din cartierul nou al satului Spătaru au luat cu asalt primăria locală pentru a cere îmbunătățirea siguranței rutiere în zonă, sâmbătă s-au adunat aproape o sută de localnici, pe marginea drumului European, pentru a protesta.

Revolta locuitorilor din cartierul nou, aflat la ieșirea din Spătaru către Costești, mocnește de mai mulți ani.

Oamenii acuză autoritățile locale și centrale că le ignoră solicitările cu privire la reducerea limitei de viteză în dreptul cartierului în care locuiesc, ori amenajarea unor benzi de stocare pentru virajul spre locuințele lor.

Mobilizați pe grupul de Facebook al sătenilor din Spătaru, aproape o sută de localnici s-au strâns pe marginea drumului european, aproape de locul în care s-a produs accidentul, pentru a semna o petiție adresată primăriei Costești.

Ei cer limitarea la 50 de kilometri pe oră a vitezei în dreptul cartierului nou, montarea unor panouri fonoabsorbante și amenajarea în intersecție a unor lucrări, după efectuarea unor studii, sub forma unui sens giratoriu, pasarelă ori benzi de stocare.

Cele mai citite articole

Oamenii sunt dispuși să intensifice acțiunile de protest, pentru a fi mai convingători. ”O să blocăm șoseaua europeană, dacă nu suntem nici acum luați în serios de autorități. Primăria ar trebui să transmită doleanțele noastre către cei de la drumuri”, a declarant unul dintre protestatari.

Cartierul nou, cum este cunoscut printre sătenii din Spătaru, se află în prelungirea localităţii Spătaru, spre Costeşti, în imediata vecinătate a şoselei europene E 85.

Accesul rutier dinspre artera intens circulată către locuinţe se face prin cinci drumuri perpendiculare, acoperite cu balast. Intersecţiile nesemnalizate corespunzător sunt extrem de periculoase, deoarece se circulă cu viteză foarte mare pe sectorul paralel cu noul cartier.

Limitarea vitezei la 50 de kilometri pe oră se face abia la intrare în satul vechi, acolo unde se află limita localității.

Riscurile la care locuitorii noului cartier din Spătaru sunt expuşi au fost confirmate de accidentul grav produs joi seara, în care şi-a pierdut viaţa o fetiţă de doi ani iar părinţii ei au fost răniţi.

Cele mai citite articole