VIDEO Sunt anunțate lucrări de mare anvergură la noul pod de la Vadu Pașii

de WTA.ro

VIDEO Sunt anunțate lucrări de mare anvergură la noul pod de la Vadu Pașii

Screenshot_20200402-231802_YouTube

Ritmul lucrărilor la noul pod de la Vadu Pașii nu este afectat de epidemia de coronavirus. Se.lucrează susținut la cele două culee de la baza construcției, urmând ca peste trei săptămâni să fie programate lucrări de montaj la ultimile secțiuni ale tablierului.

La finele lunii aprilie sunt anunțate lucrări complexe de montaj la cele două tronsoane metalice ale podului care urmează șă fie ridicate pe poziții pe pilonii dinspre localitatea Vadu Pașii.

Primele trei tronsoane metalice ale podului, au fost deja ridicate și montate încă de anul trecut pe malul dinspre orașul Buzău .

Primarul Gheorghe Firon spune că ternenul de finalizare nu va mai fi depăsit de această dată, întrucât natura a fost mai prietenoasă cu constructorii. “Vreamea a ținut cu noi de această dată și n-au mai existat inundații care să dea peste cap mersul lucrărilor. Am înțeles că peste trei săptămâni sunt programate lucrările de ridicare ale celor două tronsoane, care reprezintă o ultimă etapă pentru montajul și amenajarea căii de rulare. După această operațiune complexă, sperăm ca lucrările să meargă în linie dreaptă,  pentru ca la vară să putem circula fără probleme pe noul pod ”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

La noul pod de la Vadu Pașii se fac ultimele pregătiri pentru una dintre cele mai importante etape.

Ultimele două secțiuni vor fi ridicate pe piloni, cu macarale de mare capacitate pentru a se finaliza calea rutieră.

Cele mai citite articole

Lucrările ar fi fost deja terminate dacă anul trecut natura nu ar fi distrus cele două secțiuni, care erau deja aduse și montate pe albia răului.

Termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit în primăvara anului trecut, din cauza viiturilor puternice care au măturat tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului.

Cu toate întârzierile neprevăzute, șantierul podului de la Vadu Pașii a intrat în linie dreaptă.

După fixarea tăblierelor pe toată lungimea podului urmează ca muncitorii să toarne covorul asfaltic.

Cel mai probabil, operațiunile de amenajare a tablierelor, de turnare a căii de rulaj și de asfaltare propriu zisă a podului vor avea loc la începutul verii.

Lucrarea este executată de un consorțiu ce are în componență, societatea SC Integral SA Buzău.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa