VIDEO: Trafic de droguri sub formă de cannabis în Harghita. Percheziții domiciliare în bazinul Gheorgheni și Miercurea Ciuc

de WTA.ro

VIDEO: Trafic de droguri sub formă de cannabis în Harghita. Percheziții domiciliare în bazinul Gheorgheni și Miercurea Ciuc

În data de 04.03.2020, în jurul orelor 06:00 lucrătorii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Harghita, sub coordonarea procurorului Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita, au organizat și executat două acțiuni pentru combaterea fenomenului traficului de droguri sub formă de cannabis și pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate.

Astfel, cu ocazia efectuării unei percheziții domiciliare pe raza unei comune din bazinul Gheorgheni, jud. Harghita, polițiștii au identificat, în podul imobilului, o cultură indoor de cannabis, constituită din 16 plante, unele ajunse la maturitate, cu dimensiuni cuprinse între 12-40 cm, ce a fost inițiată în urmă cu aproximativ 2 luni. De asemenea, au mai fost găsite și ridicate fragmente vegetale din specia cannabis, aflate în diferite faze de uscare și grindere. Cu această ocazie a fost ridicată și instalația special constituită pentru cultivarea de droguri sub formă de cannabis (instalații electrice improvizate cu lumină caldă și rece, termometre necesare stabilirii umidității și a temperaturii, un ventilator, lampă tip veioză, etc.)

La cea de-a doua percheziție domiciliară, efectuată pe raza unei comune din bazinul Miercurea-Ciuc, jud. Harghita, într-un loc special amenajat în imobil, a fost identificată o altă cultură indoor de cannabis, constituită din 3 plante, ajunse la maturitate, toate cu dimensiunea de aprox. 25 cm, inițiată la sfârșitul anului 2019. Și din această locație au fost ridicate mai multe recipiente ce conțin droguri sub formă de cannabis în stare uscată (muguri și frunze), 3 recipiente ce conțin unguent provenit din prelucrarea cannabisului, semințe de cannabis și instalația special constituită pentru cultivarea de droguri sub formă de cannabis.

Cele mai citite articole

În ambele cazuri persoanele implicate au inițiat aceste culturi în vederea obținerii de droguri sub formă de cannabis pentru consum propriu, aceștia consumând drogurile respective împreună cu persoane apropiate.

Plantele și probele descoperite cu ocazia acțiunilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând să fie înaintate Laboratorului de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca în vederea expertizării.

Față de cei doi suspecți se efectuează cercetări, de către procurorul din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita, pentru săvârşirea infracțiunilor de „Trafic de droguri de risc” și „Deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu”, fapte prev. şi ped. de art. 2, alin. 1 și art. 4, alin. 1 din Legea 143/2000, cu aceștia în stare de libertate.

 

Sursa: Ziar Harghita.

Cele mai citite articole