VIDEO Transalpina văzută din avion: cel mai înalt drum din România, în imagini copleşitoare

de WTA.ro

VIDEO Transalpina văzută din avion: cel mai înalt drum din România, în imagini copleşitoare

GALERIE FOTO

La un moment dat, în cadru apare „Albinuţa“ – denumirea avionului de agrement -, pilotul şi cel care-l însoţeşte, iar dedesubtul lor se vede domeniul schiabil Transalpina Ski Resort şi Lacul Vidra, ambele din judeţul Vâlcea.
De altfel, întreaga călătorie cuprinde culmile muntoase cu tot ce au ele mai frumos dintre cele două judeţe – Gorj şi Vâlcea. Imaginile imortalizează, bineînţeles, şi cea mai spectaculoasă porţiune a Transalpinei, în cel mai înalt punct al ei: Pasul Urdele – 2145 , dar şi vârfurile cele mai înalte din Grupa Parâng – Cindrel şi Parângul Mare.
 La un moment dat se văd şi alte culmi muntoase, precum: Iezer, Mohoru, Pleşcoaia, ba chiar şi traficul de pe Transalpina pe lângă una dintre stânele de oi de pe traseu. Totul este însoţit ca fundal melodios de NIcu Alifantis şi „A venit toamna”. 
Mihai Merluşcă, un tânăr antreprenor din Târgu Jiu, care şi-a transformat visul din copilărie în realitate, a realizat filmarea din aer deasupra celui mai înalt şi spectaculos drum din România – Transalpina, la începutul toamnei 2019.
Gorjeanul, pilot de meserie, şi-a construit un aerodrom la Barza în comuna Dăneşti, judeţul Gorj, de unde realizează zboruri de agrement prin împrejurimi. Într-un astfel de zbor a ajuns şi deasupra Transalpinei, iar imaginile surprinse le-a postat pe Facebook  cu titlul „Transalpina – 3 minute pentru suflet”. 

Cele mai citite articole

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa