Visurile tatălui meu: o carte impresionantă, scrisă de Barack Obama

de WTA.ro

Cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a lansat o nouă carte impresionantă, pe care o poți comanda de la BOOKZONE la un preț special. Este vorba despre Visurile tatălui meu, un volum de memorii pe care după ce îl vei citi, vei înțelege mai bine viața fostului președinte. Tot de Barack Obama, poți găsi la BOOKZONE și cartea Pământul Făgăduinței. 

Barack Obama a fost ales în noiembrie 2008 și a ocupat funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii timp de două mandate. Este important de menționat faptul că în 2009 a fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace. În prezent, locuiește cu soția sa, Michelle, în Washington D.C. Cei doi au împreună două fiice: Sasha și Malia. 

În anul 1990, Barack Obama devenea primul președinte de culoare al Harvard Law Review. Mai apoi, editura Simon & Schuster îi propune o ofertă pentru a-și scrie autobiografia. Barack Obama refuză, deoarece era ocupat cu studiile de drept, iar abia în anul 1995 a publicat Visuri de la tatăl meu. În anul 2004, după ce a ajuns senator de Illinois și candidat pentru Senatul American, cartea sa a fost epuizată din toate librăriile. Astfel, după ce a ajuns la Washington, cartea a fost reeditată. 

Cele mai citite articole

La 26 de ani de la publicarea inițială, Barack Obama reeditează cartea astfel încât să fie mai ușor de înțeles și de către tineri. Astfel, în 2021 lansează Visurile tatalui meu și, asemenea primului volum, devine foarte repede bestseller internațional. Visurile tatălui meu este un volum de memorii lirici, însă este considerat lipsit de sentimentalisme. Acțiunea este transmisă ușor detașat, astfel încât cititorii să poată înțelege pe deplin tot ceea ce s-a întâmplat în viața lui Barack Obama. 

În carte, Barack Obama povestește despre viața sa ca fiu al unui mame americance albe și al unui tată african de culoare. În tinerețe, își dorea cu ardoare să găsească înțelesul vieții sale. Primele pagini ne aduc în atenție un eveniment tragic: tatăl lui Barack Obama moare într-un accident de mașină, iar dispariția neașteptată a acestuia îl poartă pe fostul președinte într-o călătorie în timp. Prima oprire este în Kansas, locul unde s-a născut mama lui, apoi ajunge în Hawaii și în Kenya, unde s-a născut tatăl lui. Călătoria pe continentul african este destul de grea, având în vedere că trebuie să accepte adevărul despre viața tatălui său. 

Potrivit Financial Times, această carte este ,,O relatare bine scrisă a luptei lui Obama de a-și stabili proiecțiile asupra identității și rasei și cu atat mai plăcută, cu cât este extrem de onestă.” Dacă ți-am stârnit curiozitatea, neapărat trebuie să citești această carte impresionantă. O poți comanda simplu și rapid de la BOOKZONE. Acolo, vei găsi și volumul Pământul Făgăduinței, pe care cu siguranță îl vei citi pe nerăsuflate. Sperăm că vei alege aceste lecturi pentru a înțelege mai bine viața fostului președinte al SUA, Barack Obama. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa