VITAL: 22 Martie 2020 – Sarbatorim Ziua Mondiala a Apei ONLINE

de WTA.ro

Una dintre cele mai importante sarbatori de mediu este  Ziua Mondiala a Apei, iar decizia instituirii acestei sarbatori a fost luata in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. In Romania, aceasta zi se sarbatoreste din anul 1993.

Ziua Mondiala a Apei se tine anual sub un anumit slogan; tema de anul acesta este „Apa si schimbarile climatice”, desi obiectivul ramane neschimbat si anume acela de a aduce in atentia opiniei publice problemele legate de necesitatea protejarii cantitative si calitative a resurselor de apa. Cu aceasta ocazie, in fiecare an societatea VITAL S.A. organiza Ziua Portilor Deschise pentru toti cei care doreau sa afle mai multe despre apa, permitand accesul acestora la Statia de Tratare a Apei si Statia de Epurare a Apelor Uzate din Baia Mare. Sute de elevi si adulti se bucurau sa cunoasca  mai indeaproape tot ceea ce tine de tratarea / epurarea apei. Dorim ca si in acest an sa pastram aceasta bucurie si de aceea o sa sarbatorim Ziua Mondiala a Apei 2020 in mediul ONLINE, prin intermediul site-ului www.vitalmm.ro

Am luat aceasta decizie in contextul actual, cand distantarea sociala alaturi de o igiena stricta reprezinta o modalitate simpla si eficienta de a ramane sanatosi. Avem nevoie mai mult ca oricand de accesul la resursele de apa si din acest motiv, este important ca de Ziua Mondiala a Apei sa reamintim tuturor importanta acestei resurse mai ales acum cand trecem peste o perioada dificila pentru noi toti.

Va invitam sa sarbatoriti alaturi de noi aceasta zi si tocmai de aceea am pus la dispozitia  dumneavoastra mai multe articole legate de acest eveniment pe site-ul societatii noastre www.vitalmm.ro. Chiar daca in aceasta perioada accesul nu mai este permis la obiectivele noastre, va invitam la un TUR VIRTUAL panoramic al tuturor etapelor de tratare a apei, pornind de la sursa si terminand cu distributia spre casele dumneavoastra. Turul panoramic va ofera prin intermediul pozelor de 360˚ detalii din cadrul Statiei de tratare a apei si a Laboratorului de apa potabila ( https://www.vitalmm.ro/ro/tur-virtual-apa ).

Cele mai citite articole

Nu i-am uitat nici pe cei mici care au un loc special pe site-ul nostru in PAGINA COPIILOR, unde ii asteapta doua jocuri interactive:

  • Hai sa facem curat – unde sunteti invitati sa curatati apa prin strangerea gunoaielor intr-un cos. Fiecare obiect colectat contribuie la cresterea vitezei de curgere a apei si a numarului de pesti din ea;
  • Prinde picatura – aici trebuie sa colectati picaturile de apa care curg la robinet si sa le duceti unei camile care sufera de sete. Ca sa castigati jocul, trebuie sa potoliti setea camilei!

Mult succes si spor tuturor!

Ca sa aducem un plus de culoare acestei zile atat de importante, cei care doresc pot sa isi foloseasca creativitatea si sa realizeze desene prin care sa atragem atentia asupra protejarii acestei resurse epuizabile care este APA. Toate desenele vor fi imortalizate si trimise prin intermediul unui mesaj (in format JPG file), pe adresa https://www.facebook.com/vitalmm.ro/.

Ramanem conectati aici, in mediul online si va reamintim cat este de important ca in aceasta perioada sa nu parasiti locuintele decat daca este absolut necesar, sa respectati cu strictete regulile de igiena, precum si regulile impuse de autoritati.

vitalmm.ro

The post VITAL: 22 Martie 2020 – Sarbatorim Ziua Mondiala a Apei ONLINE appeared first on ZiarMM.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa