Vrei ca afacerea ta să fie mai sustenabilă? Iată câteva recomandări utile şi ce beneficii îţi oferă acestea!

de WTA.ro

Vrei ca afacerea ta să fie mai sustenabilă? Iată câteva recomandări utile şi ce beneficii îţi oferă acestea!

Subiectul reducerii emisiilor de CO2 cauzate de utilizarea combustibililor fosili este din ce în ce mai prezent în actualitatea publică. La nivelul Uniunii Europene, Pactul verde european are ca obiectiv principal neutralitatea climatică până în anul 2050, adică zero emisii de carbon. La această schimbare va fi necesar să ia parte atât cetățenii de rând, cât și companiile publice sau private. Dacă și pentru tine și compania ta subiectul sustenabilității este unul de interes, în acest articol vei putea descoperi câteva recomandări utile, dar și ce beneficii îţi oferă o astfel de alegere.

Vezi câțiva pași pe care să-i urmezi pentru sustenabilitatea afacerii tale!

Schimbările climatice atribuite activității umane prin emisiile excesive de dioxid de carbon au deja un impact profund asupra mediului și asupra societății per ansamblu. Din acest motiv, planurile de reducere a emisiilor de CO2 sunt din ce în ce mai serioase și urgente, pentru a fi puse în aplicare. Iată ce poți să faci pentru compania ta, astfel încât aceasta să devină mai „verde”, dar și mai profitabilă:

  • Flotă de mașini electrice

Dacă afacerea ta deține o flotă de mașini, este recomandat să începi înlocuirea treptată a acestora cu mașini electrice. Avantajele utilizării unei flote de astfel de mașini sunt evidente: costuri mult reduse pentru alimentare, beneficii pentru mediu și relații publice îmbunătățite.

  • Stații de încărcare

O altă idee pentru sustenabilitatea afacerii tale este montarea unor stații de încărcare a vehiculelor electrice în zona parcării. O variantă bună ar fi aceste modele de încărcătoare EV online, pe care le poţi achiziţiona şi tu pentru compania ta, de pe site-ul solargroup.ro. Aceste încărcătoare pot fi utilizate atât pentru reîncărcarea mașinilor electrice din flota companiei tale, dar și pentru angajații care dețin astfel de autovehicule.

Printre principalele beneficii se numără:

  • Beneficii fiscale

Cele mai citite articole

Pentru stimularea utilizării de mașini electrice există avantaje fiscale atât în cazul persoanelor fizice, cât și a celor juridice. De aceste beneficii poate profita și compania ta! Tot ce trebuie să faci este să alegi folosirea unei flote de autoturisme electrice, cu stații de încărcare incorporate în parcarea sediului afacerii tale.

  • Beneficii de marketing 

Subiectul sustenabilității este unul din ce în ce mai bine văzut în spațiul public. Prin orientarea companiei tale către această zonă, te vei putea bucura de unele beneficii legate de imaginea acesteia pe piaţa online şi offline. Acest lucru înseamnă un plus de încredere pe care afacerea ta îl poate căpăta în acest sens. De asemenea, vei putea atrage noi parteneri de investiții care sunt interesați de domeniul sustenabilității.

  • Beneficii pentru mediu

Nu în ultimul rând, compania ta va participa la obiectivul unui mediu mai sănătos. Deși încă nu există o presiune directă, cel puțin nu una imediată, pentru sustenabilitatea companiilor, este esenţial să te pregăteşti și pentru astfel de decizii, cu atât mai mult datorită obiectivului UE referitor la neutralitatea climatică, care are termen până în anul 2050. În acest fel, nu vei fi luat prin surprindere de astfel de hotărâri, compania ta fiind deja în această zonă „verde”.

În concluzie, o flotă de mașini electrice cu încărcătoare incorporate în zona parcării oferă numeroase beneficii pentru afacerea ta, inclusiv costuri de operare mai mici, responsabilitate față de mediu și disponibilitatea stimulentelor fiscale. Cu progresele tehnologice continue și cu accentul sporit pus pe durabilitate este posibil ca mașinile electrice și încărcătoarele EV să joace un rol din ce în ce mai important în domeniul transporturilor şi al flotelor auto ale companiilor. Tu ce metode sustenabile ai ales pentru compania ta?

Surse foto: Pexels.com, Depositphotos.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa