Vrei să devii muzician? Iată cum să alegi o chitară acustică potrivită pentru tine

de WTA.ro

Probabil că prima chitara acustică pe care o cumperi nu va fi cea pe care o vei folosi de-a lungul carierei, dar va avea un loc în inima ta pentru tot restul vieții. Peste ani, îți vei aminti de prima chitară pe care ai avut-o și de o perioadă în care muzica părea a fi totul pentru tine. Desigur, modul în care prima chitară ți se întipărește în memorie depinde de ceea ce alegi tu – dacă iei decizia greșită, s-ar putea ca într-o zi să ai amintiri legate de toate momentele în care ai considerat că a ta chitară va servi mai bine ca lemn de foc. Fă o alegere înțeleaptă și îți vei aminti cât de interesant și provocator a fost să înveți muzică pe un instrument care te-a inspirat prin sunetul și capacitatea lui de redare.

Cum să alegi o chitară acustică bună pentru tine?

Atunci când ești novice și nu știi prea multe despre un instrument, poate părea că este imposibil să judeci o chitară. Cu toate acestea, dacă te folosești de instinct și logică, poți face o evaluare bună. Folosește acest set de întrebări ca bază pentru alegerea ta finală:

  • Cum te descurci cu chitara? Este solidă sau slabă și fragilă?
  • Verifică îmbinările – sunt bine montate și asamblate corect?
  • Mișcă-ți mâna de-a lungul chitarei. Corzile sunt netede și sau sunt aspre?
  • Privește în jos, la gât. Este drept sau răsucit? 
  • Uită-te la cârligele de acordare. Sunt simple și sigure sau par neuniforme?
  • Acordă atenție distanței dintre corzi și tastatură. Corzile sunt atât de departe, încât sunt greu de apăsat?
  • Dacă vrei să auzi cum sună o chitară, dar nu poți cânta, roagă vânzătorul de la magazinul de chitare să cânte puțin pentru tine. Nu-ți fie teamă să-i spui că ești nou și ai nevoie de ajutor – acești oameni înțeleg problemele de acest fel și tocmai pentru asta sunt acolo.

Cele mai citite articole

Numai tu poți decide dacă îți place sunetul unei anumite chitare. Desigur, de-a lungul anilor vei deveni mai conștient de ceea ce face ca sunetul unei chitare să fie bun, dar, deocamdată, ia cea mai bună decizie posibilă. Important este să îți placă chitara, așa încât să te simți inspirat și să cânți la ea cât mai des. Dacă decizi să cumperi o chitară online, alege o chitară de pe Mcmusic, unde există o politică bună de returnare, astfel încât să poți face modificări și să trimiți articolul înapoi, dacă ceva nu merge bine.

Așadar, găsirea chitarei potrivite este primul pas. După aceea, vei fi nevoit să înveți să cânți. Trebuie să decizi dacă ai nevoie de un profesor sau dacă ar trebui să înveți pe cont propriu. Astfel, călătoria ta în lumea sunetelor va începe – vei învăța muzică nouă și idei interesante și îți vei găsi drumul ca artist. Vor fi suișuri și coborâșuri și vor fi momente când vei dori să renunți – nu face asta. Descoperirea muzicii este o călătorie uimitoare, fără sfârșit. Deși calea cea nouă nu este una tocmai ușoară, merită.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa