Vrei să gătești mai mult acasă? Iată 5 lucruri care te pot ajuta

de WTA.ro

Gătitul acasă pare uneori imposibil. Varietatea de restaurante și ușurința de a livra mâncarea la domiciliu te descurajează să mai gătești. Însă gătitul acasă te poate face să mănânci mai sănătos și mai echilibrat. Pe de altă parte poate fi benefic să analizezi situația din mai multe puncte de vedere. Există metode prin care să impulsionezi să gătești mai des acasă. 

Iată 5 lucruri care te fac să gătești acasă mai des

  • Sănătatea 

Dacă ai făcut niște analize recent și nivelul tău de colesterol e la limită sau mare, e timpul să gătești mai des acasă. Cu toate că există foarte multe variante de mânca sănătos și în restaurante, să îți gătești propriile mese te ajută să îți dai seama mai bine dacă ai o dietă sănătoasă sau nu. 

De exemplu, poți găti diverse preparate foarte simplu la o friteuză cu aer cald, fără ulei. Astfel te vei autoeduca să îți placă preparatele mai sănătoase. 

  • Bugetul 

Este recomandat oricui să își stabilească un buget lunar pentru mâncare. Dacă nu ai făcut-o încă, este bine să încerci, pentru a vedea unde te situezi privind acest aspect. Vei vedea că ți se va părea enorm cât de mult din bugetul tău lunar este direcționat spre comenzi de mâncare la domiciliu. Acest lucru te va impulsiona să gătești mai des acasă, nu neapărat pentru a face economie, ci pentru a fi mai responsabil și a cheltui mai puțin pe aceleași preparate. 

  • Proviziile

Dacă deschizi frigiderul sau congelatorul și nu reușești să te gândești la minim 2-3 feluri de mâncare pe care le-ai putea găti cu ingredientele de acolo, înseamnă că trebuie să îți faci niște provizii. 

Cele mai citite articole

Încearcă să ai mereu în casă ingrediente pentru a găti, deoarece doar așa te vei apuca să faci asta. De exemplu, poți căuta un congelator pe altex.ro, pentru a avea mai mult loc de depozitat diverse alimente ce te vor ajuta să gătești mai cu spor acasă. 

  • Rețetele noi 

Gătitul acasă poate fi plictisitor. Dacă gătești mereu aceleași preparate pentru că îți e ușor sau îți plac, va deveni o rutină. Diversitatea în bucătărie este benefică atât din punct de vedere nutrițional, dar și pentru a avea dorința de a găti mai des. 

Caută rețete cu ingrediente care de obicei îți plac și sigur nu vei da greș. Este recomandat să gătești cât mai diversificat și pentru a-ți dezvolta abilitățile de bucătar. 

  • Electrocasnicele 

Cu cât dispui de mai multe electrocasnice, cu atât gătitul devine mai ușor. Există o varietate de electrocasnice pentru bucătărie care fac mai toată treaba, iar tu trebuie doar să adaugi ingredientele necesare. 

Un aparat de gătit te poate ajuta să petreci mai puțin timp gătind și spălând vase. În plus, preparatele vor fi mereu la fel de bune și nu vei avea cum să dai greș. 

Așadar, poți găti mai des acasă dacă ești atent las câteva aspecte. O dietă mai sănătoasă, un buget mai mic pentru mesele zilnice și proviziile pe care ți le faci te pot încuraja să deprinzi acest obicei. Mai mult, cu ajutorul electrocasnicelor performate poți obține preparate delicioase. 

Sursa foto: unsplash.com  

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa