Vrei să organizezi cea mai tare petrecere chiar la tine acasă? Iată cum să faci!

de WTA.ro

Petrecerile de casă au un farmec aparte și reprezinta, de obicei, opțiunea celor care își doresc o atmosferă intimă, alături de cei dragi. Planificarea și stabilirea tuturor detaliilor pot fi uneori coplesitoare. Se pot petrece însă multe situații neașteptate, ce nu pot fi controlate de gazdă, în timp util.

Există oare o rețetă minune prin care să reușești organizarea unei petreceri de succes acasă? Iată trei ponturi de luat în calcul.

Tema evenimentului

În primul rând va trebui să te gândești serios la motivul sărbătoririi. Poate fi o aniversare, o onomastică, un moment special precum promovarea unui examen important sau avansarea profesională, ori chiar o petrecere de Crăciun. În funcție de tema petrecerii, poți planifica toate detaliile aferente, meniul și băuturilor, sau cele mai potrivite decorațiuni pentru petreceri. Motivul central al evenimentului va dicta lista oaspeților și eventuala așezare a acestora la masă. De exemplu, la o aniversare de familie sau la petrecerea de Crăciun sunt invitați, în general, membrii familiei sau prietenii foarte apropiați. În schimb, la zilele de naștere sau cercul invitaților poate fi mai extins.

Bugetul

Petrecerile pot fi destul de costisitoare, mai ales dacă nu ai inspirația de a fixa de la început un plan de acțiune. Cu alte cuvinte, este esențial să știi să-ți aloci un buget bine definit, pentru ca lucrurile să fie bine ținute sub control. Doar în felul acesta,  evenimentul nu va fi umbrit de regretele tardive ale unor cheltuieli haotice. În acest context, este recomandat să urmezi sfatul experților în organizarea de evenimente: după ce stabilești obiectivelor, e nevoie să faci niște estimări.

Cele mai citite articole

În funcție de tema petrecerii și de numărul participanților, poți estima cu o acuratețe destul de mare cantitățile de mâncare și băutură necesare. Pe lângă aceste componente principale, trebuie să iei în considerare, cu mare atenție, detalii precum: decorațiuni, programe oferite de animatori. Acestea din urmă se folosesc în special pentru petrecerile organizate la aniversările sau onomasticile copiilor și pot fi destul de costisitoare.

Intervalul potrivit, destinat petrecerii

Dacă stai la casă și vrei ca petrecerea să aibă loc în curte, va trebui să iei în considerare previziunile meteo. Dacă stai la bloc, atunci va trebui să selectezi cu atenție un interval orar în care puteți fi mai zgomotoși.

O petrecere pentru copii este organizată, de obicei, în timpul zilei, pentru a permite participanților să plece la somn suficient de devreme, în timp ce o petrecere cu adulți se întinde până mai târziu.

Un detaliu foarte important este legat de perioada actuală, caracterizată de o multitudine de restricții. Trebuie să ții cont de faptul că adunările sunt limitate la un anumit număr de persoane. O gazdă trebuie să acorde o atenție deosebită respectării reglementărilor în vigoare, dacă dorește să-și protejeze invitații.

Știm prea bine că petrecerile sunt o ocazie extraordinară de a aduce oamenii împreună. Succesul unui asemenea eveniment depinde și de abilitatea gazdei de a organiza totul cât mai bine.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa