Vrei să-ți cumperi o bicicletă? Iată 3 criterii de selecție

de WTA.ro

Dacă ai decis că vrei o viață mai activă sau să vizitezi diferite locuri de pe două roți, trebuie să iei în calcul câteva criterii de selecție atunci când vrei să achiziționezi o bicicletă. În acest articol îți vom oferi câteva repere, astfel încât să faci cea mai potrivită alegere pentru tine. 

Cum alegi bicicleta potrivită?

Atunci când mergi într-un magazin de specialitate pentru cu gândul de a compara produsele din gama variată de biciclete pentru bărbați, trebuie să ai în minte trei criterii principale: scopul pentru care faci achiziția, bugetul de care dispui și dimensiunea potrivită pentru tine. Nici designul bicicletei nu este de ignorat, în special dacă vrei să o folosești în scopul plimbărilor prin oraș, iar stilul tău personal să fie reprezentat de aceasta. 

Iată mai multe detalii care să te ajute să te orientezi:

Scopul

În general, identificăm trei tipuri de biciclete: de oraș, pentru munte sau de șosea. În funcție de scopul pentru care vrei să utilizezi bicicleta, vei descoperi că produsele din magazine au diferite specificații care să te ajute în această direcție. De exemplu, o bicicletă de oraș vine echipată cu accesoriile de bază, precum: sonerie, lumini, coșuleț pentru transport și altele. 

În schimb, o bicicletă de munte este dotată cu frâne hidraulice pe disc, un cadru de aluminiu cu suspensie și furcă prevăzută cu amortizor, astfel încât să te poți bucura de control total asupra ei, cât și de un grad sporit de siguranță și confort. 

Cele mai citite articole

Bicicleta de șosea este reprezentată de cadrul sportiv, care te ajută să te deplasezi cu viteză atunci când pornești într-o călătorie mai lungă. Mai există și un al patrulea tip de biciclete, special concepute pentru cei care doresc să execute sărituri în skatepark-uri. Acesta se numește BMX.  

Bugetul

Bicicleta poate fi o achiziție destul de costisitoare, însă, dacă vei investi într-un produs de calitate, vei putea observa foarte clar beneficiile pe care ți le oferă. O idee care te poate ajuta în procesul decizional este faptul că prețul crește proporțional cu cât greutatea bicicletei este mai scăzută. Acest lucru se explică prin faptul că la bicicletele mai scumpe au fost utilizate materiale de calitate superioară. 

Dacă îți dorești o bicicletă de oraș, fără foarte multe dotări, te poți încadra cu ușurință în prețuri sub 1000 de lei. Cu toate acestea, dacă vrei un MTB (mountain bike), pune siguranța ta pe primul loc și asigură-te că alegi produsul potrivit. 

Dimensiunea 

Pentru a te putea bucura cu adevărat de plăcerea mersului pe bicicletă, este important să alegi un model potrivit înălțimii tale. Cel mai adesea, diferențele apar între bicicletele pentru femei și cele pentru bărbați, deoarece mărimea cadrului joacă un rol important. Modul cel mai sigur de a face o alegere potrivită este acela de a testa bicicleta în magazin pentru a observa gradul de confort pe care ți-l oferă. 

Ajustează șaua și observă poziția corpului în timp ce ești pe bicicletă. Dacă simți disconfort la nivelul spatelui sau picioarelor, cel mai probabil aceea nu este dimensiunea potrivită pentru tine. 

Ține cont de recomandările noastre și nu te grăbi să achiziționezi o bicicletă nouă. Experiența ta va depinde de respectarea criteriilor de selecție. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa