Weekend de foc pentru medicii din Mediaș. Au intervenit la peste 100 de cazuri

de WTA.ro

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, în perioada 24-26 ianuarie a.c., pentru acordarea  primului-ajutor calificat unui număr de 117 cazuri medicale.

Alte 67 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul  serviciilor voluntare pentru situații de urgență  ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

Totodată, în această perioadă salvatorii sibieni au intervenit la un număr de cinci accidente rutiere  și au acordat primul-ajutor calificat pentru patru persoane implicate, o persoană fiind declarată decedată în urma accidentului.

Echipajele de pompieri militari  au intervenit  în această perioadă pentru localizarea și lichidarea a  trei incendii  după cum urmează :

– în data de 24.01., 26 de pompieri militari au intervenit, cu trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Stației de pompieri Agnita și a Detașamentului de pompieri Sibiu, în localitatea Agnita,str. Cloșca, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta generalizat la o anexă gospodărească și la locuința poziționată în vecinătate. Nu s-au inregistrat victime ,intervenția s-a desfășurat timp de aproximativ șase ore  și a fost dificilă din cauza suprafeței mari pe care se manifesta incendiul ( aproximativ 500 mp ) , precum și a temperaturii scăzute specifice sezonului rece.A ars anexa gospodărească în totalitate, de asemenea a ars mansarda locuinței și acoperișul in proporție de 70%. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al curentului electric – mijloc de iluminat lasat sub tensiune;

– în cursul zilei  de vineri 24.01. Secția de pompieri Mediaș a intervenit cu două echipaje de pompieri militari și un echipaj SMURD in localitatea Blăjel, str.Câmpului, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un garaj auto. Intervenția promptă a salvatorilor sibieni a condus la localizarea și lichidarea rapidă a incendiului. A ars garajul și autoturismul aflat în interior și au fost deteriorate acoperișurile caselor de locuit aflate in vecinătatea garajului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al scântei provenite de la un aparat de sudură;

– În cursul zilei de sâmbătă , 25.01., pompierii militari sibieni au intervenit peste 16 ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din localitatea  Marpod. Pagube înregistrate: 350 de baloți de lucernă pe o suprafață de aproximativ 400 mp.Au fost salvate anexele cu animale din vecinătatea depozitului.Forțe implicate-20 de pompieri militari sprijiniți de membrii serviciului voluntar pentru situații de urgență al localității Marpod cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă precum și o autospecială de prim-ajutor medical calificat SMURD.Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al jarului  purtat de vânt.

 De asemenea, ieri, 26.01.a.c., salvatorii din cadrul  Detașamentului  de pompieri Sibiu au fost solicitați să intervină în municipiul Sibiu, str. Rusciorului, pentru deblocarea unei uși de apartament.

Totodată, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au efectuat în această perioadă  un număr de opt recunoașteri la obiective  din zona de competență.

Cele mai citite articole

Source

Cele mai citite articole