WiFi gratuit în centrul municipiului Miercurea Ciuc

de WTA.ro

WiFi gratuit în centrul municipiului Miercurea Ciuc

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

Primăria Miercurea Ciuc anunță că până la începerea pelerinajului de Rusalii vor fi instalate cele zece puncte de acces ai WiFi-ului gratuit în centrul municipiul Miercurea Ciuc. Proiectul este finanțat din programul WiFi4EU al Comisiei Europene.

Viceprimarul Füleki Zoltán, specialistul IT al primăriei Csiszér András și administratorul firmei locale de executare Best-Telecom SRL, László Pál au prezentat proiectul în cadrul unei conferințe de presă ținută în data de 4 martie 2020..

Cele mai citite articole

În luna mai al anului trecut, municipiul Miercurea Ciuc a câștigat voucherul în valoare de 15.000 euro de la Comisia Europeană pentru implemetarea unui proiect care asigură acces liber la internet în spații publice. Din finanțarea europeană se vor instala zece puncte de acces, astfel Promenada, străzile Petőfi Sándor, Gál Sándor și piața Majláth Gusztáv Károly – cca 42.000 m² – vor fi “acoperite” cu WiFi gratuit până la începerea pelerinajului de Rusalii.

„Am făcut un nou pas spre smart-city, spre municipiul digital. Am ales locații frecventate și de orășenii și de turiștii. Voucherul acoperă instalațiile și instalarea lor, iar cheltuielile de serviciu al internetului vor fi asigurate din bugetul primăriei” – a declarat viceprimarul Füleki Zoltán.

Sursa: Ziar Harghita.

Cele mai citite articole