Zona de citit – de ce să optezi pentru un scaun din catifea?

de WTA.ro

Livingul este una dintre încăperile în care ne petrecem cel mai mult timp liber. De aceea, eforturile noastre merg către crearea unui spațiu cât mai confortabil, care să reprezinte o extensie a personalității noastre, dar să creăm și o zonă de relaxare și, de ce nu, o arie de spațiu personal, unde să ne bucurăm de o carte bună.

În cazul unei zone de citit, atenția trebuie dedicată, exclusiv, alegerii scaunului potrivit. Astfel, dacă ești o persoană care folosește cititul ca formă de escapism, în care îți petreci ore întregi în universuri ficționale, ar trebui să investești într-un scaun de citi cât mai confortabil.

De ce să cumperi un scaun special pentru citit?

Cititul este o activitate relaxantă și tocmai de aceea este indicat să optezi pentru un scaun din catifea, confortabil, care să îți ofere suport pentru coate și spate. Alegând un model realizat din catifea nu doar te vei bucura de o piesă de mobilier practică în colțul tău de lectură, ci și de una stilată.

Online, cum este și magazinul Hobby Mobila, vei găsi o gamă diversificată de scaune din catifea, potrivite pentru momentele tale de relaxare și ieșire din ritmul alert cotidian. 

Criteriile de selecție ale unui scaun de citit din catifea

Nu doar estetica este importantă, ci și sentimentul de comoditate pe care un model de scaune din catifea ți-l oferă. Iată cele mai importante criterii de achiziție:

Dimensiunile

Este o regulă care se aplică oricărui tip de mobilier. În primul rând, măsoară spațiul pe care îl ai disponibil pentru a începe căutarea. Scaunul de citit trebuie să fie mai mare decât cel obișnuit, astfel încât să îți permită să stai confortabil. 

Suportul oferit

Pentru că îți vei petrece foarte mult timp stând pe scaunul de citit, modelul ales trebuie să îți ofere și suport. Pentru asta este bine să optezi pentru modelele prevăzute cu spătar stabil, dar în același timp reglabil, care să îți permită să îl întinzi mai mult. La fel de importante sunt și suporturile pentru brațe și coate, dat fiind că îți vor amorți brațele dacă ții cartea prea mult timp.

Cele mai citite articole

Stilul

Deși stilul scaunului din catifea trebuie să se potrivească cu restul mobilierului din încăpere, este important să știi cp întotdeauna confortul primează. O alegere confortabilă, dar și atrăgătoare, este reprezentată de fotolii, cu spătar și cotiere, îmbrăcate în catifea de diverse culori, ce se potrivește mai multor tipuri de arhitecturi interioare.

Alege un scaun potrivit formei corpului

Scaunele din catifea îmbină confortul cu estetica, dar este foarte important să alegi un model ale cărui dimensiuni sunt potrivite formei corpului, astfel încât să te bucuri de un plus de suport și susținere în zona lombară și a gâtului. 

Astfel, pentru colțul tău de relaxare poți opta pentru scaun Hero catifea verde, a cărui culoare aduce aminte de verdele crud al primăverii și revenirea la viață a naturii. Spătarul fix și cotierele scaunului îl fac ideal pentru a-ți crea un colț de lectură unic, confortabil.

În cazul în care preferi o culoare mai aprinsă, cu un design care aduce către anii 70, o bună idee de amenajare a colțului de lectură este prin scaunul Elize catifea galben. Tapițeria din catifea și picioarele metalice, de culoare aurie, sunt combinația perfectă de rafinament, stil și comoditate.

Dacă vrei o pată de culoare în zona de lectură, o bună alegere va fi scaunul Flowers catifea II, ce se va încadra perfect în orice tip de decor. Florile aplicate pe catifea fac acest scaun de lectură alegerea perfectă de design și delicatețe, potrivită oricărui tip de stil arhitectural.

Tu de ce criterii ții cont atunci când îți creezi colțul relaxant de lectură?

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa