Zona de litoral al Mării Negre – Bulgaria

de WTA.ro

Litoralul Mării Negre din zona Bulgariei se numără printre atracțiile turistice care sunt vizitate an de an de către cetățenii din partea de Est și Vestică a Europei. În Bulgaria marea are o coastă ce însumează 378 de kilometri (16 km2 de plajă), cu numeroase stațiuni și resorturi, în care turiștilor le sunt oferite cele mai bune facilități de cazare.

Peste 70 de plaje le stau la dispoziție acestora (dintre care 11 au fost distinse cu Blue Flag în 2010 pentru condițiile excelente oferite turiștilor, inclusiv respectarea normelor privind mediul înconjurător). Plaja Albena, Sunny Beach, Sozopol, Sunny Day, Golden Sands, Nessebar sau Sf. Konstantin și Elena – acestea se numără printre cele mai populare opțiuni pe litoralul din Bulgaria.

Marea Neagră în zona Bulgariei nu oferă numai plaje întinse, cu o calitate deosebită a nisipului, ci și locuri interesante de vizitat. Printre cele mai renumite se numără Varna, Capul Caliacra și Balcic – castelul reginei Maria este una dintre cele mai vizitate obiective turistice din zona litoralului bulgăresc și din Europa de Est.

Cele mai citite articole

În afara plajelor amenajate, zona Marii Negre în partea bulgară se remarcă și printr-o serie de plaje sălbatice și goluri spectaculoase care favorizează practicarea sporturilor nautice. Pasionații de scuba diving, surfing sau schi nautic se pot bucura de cel mai propice mediu de practicare a acestor sporturi. Chiar și cei care sunt pasionați de pescuit vor găsi în regiunea Bulgaria mare câteva zone în care își pot pune în practică acest hobby în cele mai bune condiții.

Apa Marii Negre se remarcă prin salinitatea redusă, dar și prin temperatura care poate ajunge până la 28 grade Celsius în timpul verii și la începutul toamnei. Chiar dacă mergi în Bulgaria pentru litoral, dacă te numeri printre cei care își doresc să exploreze și alte frumuseți ale țării, Munții Strandja sunt ideali pentru a realiza drumeții montane în timpul verii.

Pe litoralul din Bulgaria se poate ajunge atât cu mijloace de transport proprii, cât și cu microbuzul, avionul sau pe mare. Orașele Burgas și Varna dispun de aeroport, iar de-a lungul întregului litoral sunt și câteva zone portuare importante (Varna, Obzor, Sozopol sau Burgas). Printre posibilitățile de relaxare se numără și cluburile de golf, ciclismul, călăria sau excursiile în zonele istorice.

Insulele bulgărești (printre acestea numărându-se Sf. Anastasia, Sf. Petru, Sf. Ivan și Sf. Toma) sunt alte locuri speciale care merită vizitate. Cu siguranță că un sejur pe litoralul din Bulgaria nu doar că este o ocazia de distracție și relaxare, ci și o oportunitate de a cunoaște una dintre cele mai interesante culturi și istorii din Europa de Est.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa