2 idei de a proiecta o casă contemporană

de WTA.ro

Indiferent dacă construiți, renovați sau doriți doar o reîmprospătare interioară, poate fi dificil să găsiți inspirație pentru designul dvs. modern de casă. Vă veți simți copleșiți de opțiuni – de la dimensiunea și funcționalitatea camerelor, până la culoarea pereților, alegerea mobilierului și ornamentelor decorative.

Pentru a vă restrânge numărul opțiunilor, este bine să începeți prin a vă da seama ce este important pentru dvs. și ce atmosferă doriți să creați în casa dvs. Puteți lua în calcul câteva idei moderne de proiecte de case și câteva sfaturi de design contemporan.

1. Alegeți tonuri de culori neutre pentru a crea un mediu armonios în locuință

Din perspectiva designului, tot mai mulți oameni aleg să se înconjoare cu finisaje texturale și tonuri neutre. Vrem ca locuințele noastre să arate cât mai naturale.Folosirea unei palete de culori subtilă și rafinată și materiale naturale, cum ar fi lemnul, ajută la crearea unui aspect echilibrat, simplu și familiar.

Tonurile de alb, cărămizile și nuanțele reci de beton ale diferitelor suprafețe texturate care nu sunt folosite doar în fațadele exterioare, ci sunt transportate în interior, adaugă adâncime și rafinament în toată casa.

Lemnul, utilizat atât în ​​exterior, cât și în interior, adaugă atractivitate din punct de vedere estetic. Unii aleg să vopsească lemnul pentru a crea o culoare profundă, bogată, în timp ce alții preferă un aspect mai rustic, boem, care subliniază uzura și patina timpului.

Personalizați betonul sau adăugați plăci colorate de terrazzo în casa dvs. pentru a adăuga o anumită adâncime și textură. Fie că este vorba de o bancă de beton sau de un soclu de șemineu sau de o pardoseală uimitoare cu gresie, ceva diferit va impresiona întotdeauna. De asemenea, încercați să stratificați diferite tipuri de piatră naturală și terrazzo în același spațiu. Amestecarea a două sau mai multe materiale ajută la ruperea spațiului pentru a crea un mediu fericit în care finisajul de lux este menținut fără a fi monoton.

Tonurile neutre fac ca interiorul casei să pară mai mare. În loc de cornișe sau stâlpi în stil antic, casele moderne folosesc linii mai „curate”, care fac ca locuința să arate mai îngrijită și mai compusă.

2. Inspirați-vă din stilurile arhitecturale mai vechi

Designul caselor contemporane nu trebuie să fie întotdeauna un model pentru dumneavoastră. Cu ajutorul unui specialist, puteți combina arhitectura contemporană cu elemente arhitecturale mai vechi pentru a da originalitate casei dumneavoastră. Totul depinde de ceea ce vă doriți.

De exemplu, ferestrele mari până în podea au rolul de a face o cameră să pară mai spațioasă. Tavanele înalte fac locuința, de asemenea, să pară mai spațioasă. Decorarea pardoselii afectează luminozitatea încăperii. Pardoseala semilucioasă sau lucioasă reflectă lumina, în timp ce covoarele absorb și rețin lumina.

Este camera prea înaltă ? Pentru a creea impresia de înălțime mai mică trebuie folosite elemente cu dominanțe orizontale. Rafturi, tablouri, profile de tavan sunt numai câteva exemple cu care imaginea de înălțime prea mare poate fi corectată. O culoare închisă pentru tavan poate, de asemenea, schimba proporția spațiului, o culoare caldă va reduce din înălțime.

Te-ar putea interesa