4 sfaturi utile pentru îngrijirea corespunzătoare a pielii la bebeluși

de WTA.ro

Din primele zile de viață, pielea bebelușului se confruntă cu pericole nevăzute, fiind nepregătită pentru întâlnirea cu mediul înconjurător. Radiațiile nocive ale soarelui, vremea schimbătoare și lipsa filtrului hidrolipidic produc efecte îngrijorătoare la nivelul pielii, precum iritații, infecții sau uscare. Astfel, trecerea de la mediul intrauterin, unde cel mic a fost protejat întotdeauna de lichidul amniotic, la cel extrauterin are efecte vizibile, precum exfolierea și uscarea excesivă. 

Deoarece pielea nou-născuților este marcată de o sensibilitate ridicată, fiecare părinte trebuie să acorde o atenție deosebită ritualului de îngrijire și produselor folosite, pentru că multe ingrediente pot cauza eczeme și dermatită. Așadar, iată câteva recomandări care îi pot asigura prichindelului hidratarea și confortul de care are nevoie!

Modifică frecvența băilor

Chiar dacă ești tentată să-l speli pe cel mic în fiecare seară, este indicat să excludeți băile zilnice din rutina de îngrijire a bebelușului. Dermatologii sunt de părere că spălările frecvente pot intensifica senzația de uscăciune, mai ales că pielea celor mici produce o cantitate scăzută uleiuri, necesare pentru hidratarea naturală. De aceea, până când nou-născutul va avea mai multă mobilitate, o baie de trei ori pe săptămână, timp de aproximativ cinci minute, este suficientă pentru a curăța în profunzime pielea. Pentru a obține cea mai bună îngrijire, alege produse dermatocosmetice, deoarece pe lista ingredientelor nu se găsesc parfumul, alcoolul, parabenii și coloranții. Protejează bariera cutanată a pielii prin intermediul unui gel spumant delicat și hipoalergenic, formulat pentru a scădea riscul de apariție a reacțiilor alergice.

Hidratează în fiecare moment

Păstrează nivelul de hidratare a pielii la un nivel ridicat, prin folosirea unei loțiuni de corp cu un PH neutru, bogată în ingrediente umectante, precum avocado, glicerină, mușețel sau ulei de jojoba. Aplică un strat subțire de cremă hidratantă și masează pielea prin mișcări blânde, astfel încât produsul să fie absorbit în totalitate. 

Evită expunerea la soare

Cele mai citite articole

Razele UV ale soarelui provoacă agresiuni ale pielii indiferent de vârstă, de aceea este recomandat să-i protejezi pe cei mici de fiecare dată când ieșiți la plimbare. În primul rând, alege o cremă de protecție solară, cu un factor mare de protecție, special concepută pentru copii, și aplică produsul pe toată pielea. În plus, în timpul zilelor călduroase de vară, atunci când cel mic transpiră mai mult, reaplică crema cu SPF o dată la două ore. De asemenea, optează pentru haine confecționate din bumbac și o pălărie, care să-i apere ochii și capul de soare.

Tratează iritațiile

Iritațiile vor apărea frecvent în viața bebelușului tău, așa că nu trebuie să te alarmeze apariția lor în primele luni de viață. Purtarea unui scutec poate cauza înroșirea zonei sensibile dacă nu este schimbat la timp, deoarece pielea rămâne în contact cu o suprafață umedă. În plus, o cauză comună pentru apariția iritațiilor în diverse zone ale pielii celui mic este detergentul folosit pentru spălarea hainelor. Din prima clipă în care observi o serie de schimbări vizibile pe suprafața pielii, alege un detergent formulat pentru nou-născuți, evită utilizarea balsamului de rufe și clătește hainele în profunzime. În ceea ce privește tratarea iritațiilor, curăță pielea de fiecare dată cu un șervețel umed fără parfum sau alcool, folosește o cremă cu ingrediente naturale și pune un nou scutec.

Pe măsură ce crește, pielea bebelușului tău va căpăta rezistență împotriva factorilor externi. Fii alături de el la fiecare pas!

Sursă foto: Shutterstock.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa