La un anumit punct în evoluția companiei tale, creditul de investiții devine soluția ideală pentru a-ți duce businessul la următorul nivel. Adaptarea și schimbarea fac parte din procesul de dezvoltare a unei companii, iar un credit de investiții te va ajuta să fii cu un pas înaintea competitorilor. Însă, dilema apare atunci când trebuie să alegi creditul de investiții potrivit pentru compania ta. Descoperă care sunt cei mai importanți 5 factori atunci când alegi creditul de investiții pentru afacerea ta.
Ce este un credit de investiții pentru companii?
Creditul de investiții este un împrumut pe termen mediu sau lung, la care recurg antreprenorii pentru a-și completa fondurile proprii și a dezvolta afacerea. În funcție de nevoile fiecărui business, prin credite de investitii companii se pot achiziționa diverse active fixe: echipamente, utilaje, aparatură, un nou sediu. Totodată, cu ajutorul unui credit de investiții poți demara construirea unei clădiri pentru compania ta.
Care sunt cei mai importanți factori când alegi creditul de investiții?
După ce ai decis că ai nevoie de un credit de investiții, începe procesul de căutare. În prezent, piața creditelor este într-o continuă expansiune, iar numărul ofertelor din care poți alege este din ce în ce mai mare. Așadar, ce trebuie să ai în vedere atunci când pornești etapa de căutare și comparare a diverselor credite de pe piață?
Proces simplificat de aplicare
Adesea, creditorii online oferă un proces simplificat de aplicare pentru un astfel de credit, comparativ cu serviciile bancare tradiționale. Documentele cerute de un creditor, în general, sunt: extrasele bancare recente ale afacerii sau istoricul vânzărilor. Aceste documente vor determina suma eligibilă pentru compania ta. Un proces de aplicare simplificat te va ajuta să economisești timp, deoarece vei primi un răspuns mult mai rapid din partea creditorului și vei putea intra în posesia creditului mult mai repede.
Prețuri competitive și corecte
În general, companiile de încredere care oferă servicii bancare îți prezintă opțiunile de creditare într-o manieră transparentă și corectă. După o întâlnire cu un reprezentant al companiei, trebuie să știi exact ce sumă vei primi, rata lunară și dobânda, fără alte costuri ascunse.
O companie de încredere va avea în vedere o abordare bazată pe risc și se va asigura că nu împrumută mai mulți bani decât ar putea plăti firma ta. Pentru a face cea mai bună alegere, compară mai multe opțiuni de finanțare de la diverse companii. Vei vedea că structura de costuri este diferită de la o bancă la alta, așa că, trebuie să alegi cel mai rentabil credit de investiție.
Un proces de plată la îndemâna clientului
În funcție de tipul de credit pentru companie, există opțiunea să efectuezi lunar sau la intervale de timp mai mari. Înainte de a obține creditul propriu-zis, asigură-te că înțelegi toate noțiunile legate de plată, cum ar fi programul de plată în avans, termenul de împrumut (perioada în care vei achita împrumutul), dar și penalizările în caz de neplată la timp.
Cele mai citite articole
Deși condițiile sunt relativ similare, fiecare bancă are propriile particularități atunci când vine vorba de condițiile de plată ale împrumutului. O metodă eficientă de rambursare este extragerea din cont a sumei aferente pentru plata creditului la o anumită dată stabilită. Astfel, te vei asigura că nu uiți să plătești creditul.
Reputația și recenziile companiei de servicii bancare
Seriozitatea și reputația unei companii de servicii bancare vor fi reflectate întotdeauna în recenziile pe care aceasta le are în mediul online și nu numai. Deoarece de-a lungul anilor au avut loc numeroase escrocherii sau băncile, deși erau serioase, au intrat în insolvență, acest factor este foarte important.
Alte criterii care reflectă seriozitatea companiei de servicii bancare sunt: date de contact valide și ușor de găsit, prezența unui serviciu de customer support și consultanță financiară, o secțiune pe website „Despre noi”, cu informații reale și ușor de confirmat.
Taxe de finanțare ascunse
Atunci când compari diferitele credite de investiții de pe piață trebuie să acorzi o atenție deosebită taxelor de finanțare suplimentare. Băncile îți pot prezenta în primă instanță anumite taxe standard, iar ulterior să descoperi că există tot felul de taxe extra pe care ești nevoit să le plătești.
E bine de știut că există mai multe tipuri de comisioane:
- Penalități de întârziere;
- Taxe de rambursare anticipată;
- Taxe de procesare.
Înainte de a alege să colaborezi cu o companie de servicii bancare, colectează toate aceste informații pentru a fi sigur că faci cea mai bună alegere în materie de credite de investiții pentru companii.
Sursa foto: Shutterstock