Cum gasesti un dentist bun in Craiova?

de WTA.ro

Multi pacienti care vor sa gaseasca o clinica stomatologica Craiova de incredere, nu prea stiu cum sa procedeze. Iata in continuare la ce trebuie sa fii atent, daca si tu esti oltean si vrei sa ajungi la un dentist bun din Cetatea Baniei.

Ce calitati si abilitati are un dentist ideal?

Profesionalism desavarsit. Este important ca medicul sa-si extinda constant competentele prin formare sau studii postuniversitare si sa invete constant. Este important sa fii la curent cu noutatile tehnologice din domeniul stomatologiei. Acest lucru va creste siguranta pacienttilor si eficacitatea tratamentului.

Felul in care abordeaza clientul. Lucrand intr-o profesie in care are contact zilnic cu diversi pacienti, un medic dentist bun trebuie sa fie capabil sa vorbeasca “pe limba clientilor” atat cu adultii, cat si cu micutii de cativa anisori. 

Sa transmita un sentiment de securitate. Un medic bun va depune toate eforturile pentru a se asigura ca vizita clientului la cabinet este confortabila si eficienta. La urma urmei, ceea ce va simti pacientul dupa prima vizita se va traduce in decizia pe care o va lua: daca se va intoarce la cabinet si daca il va recomanda prietenilor si familiei sau nu. Vizitele in cabinetul stomatologului sunt asociate cu stresul, de aceea este important este ca medicul stomatolog sa ofere un sentiment de siguranta si confort psihologic.

Este recomandat calduros de catre pacienti. De cele mai multe ori, rudele sau prietenii pacientilor afla ca merita sa aiba incredere intr-un dentist sau altul. 

Ce stomatolog trebuie sa eviti?

Daca in timpul vizitei observi o lipsa de curatenie in cabinet sau in sala de asteptare, stai departe de un astfel de loc. Aceasta denota nu numai nepasare si lipsa de respect fata de pacient, ci si posibilitatea de a contracta diferite boli grave. 

O alta problema importanta se refera la preturile suspect de ridicate sau de scazute. In cazul tarifelor prea piperate, fie este un escroc, fie un doctor care compenseaza lipsa clientilor cu un cost foarte ridicat al procedurilor stomatologice. Daca preturile sunt surprinzator de mici, aparatura si materialele folosite de medic sunt susceptibile de a fi de o calitate indoielnica. 

Profesionalism si empatie la maxim. Asta vor clientii care apeleaza la o clinica dentara

Cele mai citite articole

Din pacate, o vizita la cabinetul stomatologic nu este cel mai fericit drum pe care ti l-ai dori ca sa il faci, De cele mai multe ori, o sedinta la dentist este de obicei asociata cu durerea si mirosul acela neplacut pe care il cunoastem cu totii din frageda pruncie.

Tocmai de aceea, un dentist bun este o adevarata comoara pentru orice pacient. Chiar daca acum medicii cu aceasta specialitate au devenit extrem de buni, conteaza in cel mai inalt grad si empatia de care sunt capabili. Ar trebui ca sa faca parte din pachetul de servicii oferite si atmosfera prietenoasa si calda din cabinetul stomatologic. 

Cum pot sa recunosti un dentist cu adevarat bun?

Atunci cand alegi un medic, merita sa fii atent la cateva lucruri foarte importante. Acest lucru se aplica nu numai specializarii sale (vezi paragraful de mai sus referitor la medicul stomatolog ideal), ci si la alte aspecte, precum ar fi:

Sala de asteptare. Este important ca aceasta sa fie luminoasa si spatioasa. Poate fi echipata cu un televizor, un raft pentru reviste sau chiar cu un acvariu in care sa zburde pestisori multicolori. Ea trebuie sa fie incalzita si dotata cu aer conditionat. Toate acestea pentru a face timpul de asteptare al pacientilor mai placut si pentru a ajuta la ameliorarea stresului. O astfel de abordare a pacientilor inainte de a intra in cabinet ofera un sentiment de grija pentru confortul clientilor.

Agenda de programari. Daca vrei sa faci o programare si afli ca medicul este oricand la dispozitia ta, merita sa iti pui intrebarea de ce acesta are atat de mult timp liber. Oare nu are o reputatie buna, de aceea nu este sufocat de clientii care sa vrea ca sa ii treaca pragul cabinetului? De obicei, se asteapta cateva zile pentru o vizita la stomatolog, daca nu este vorba de o problema foarte urgenta. Fereste-te de acei medici care iti spun la telefon ca te pot programa cand esti tu disponibil. Desi pare extrem de buna pentru tine aceasta oportunitate, poate sa fie un indiciu ca doctorul respectiv mai mult someaza, decat lucreaza!

Fa o vizita prealabila la cabinet. Mai ales inaintea unei proceduri complexe si costisitoare. Totul ar trebui ca sa fie curat, ordonat, steril si, in acelasi timp, confortabil, sa iti ofere un sentiment de siguranta. 

Analizeaza felul de a fi al medicului. Un medic bun ar trebui sa inspire incredere si sa construiasca o atmosfera prietenoasa. De asemenea, ar trebui sa fie rabdator si calm cu pacientii. Trebuie sa aiba cu tine o conversatie prealabila, sa inteleaga care iti sunt asteptarile si ce te preocupa in legatura cu problema ta stomatologica, sa iti faca o individualizare a tratamentului.

Daca nu vrei sa gresesti, alege DENT ESTET Craiova care are o experienta de 23 de ani in bransa, timp in care a ingrijit peste 200.000 de pacienti. Ce recomandare mai buna decat aceasta ar putea sa fie?

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa