5 sfaturi pentru tratarea ridurilor și a liniilor fine de sub ochi

de WTA.ro

O consecință nu foarte plăcută a procesului de îmbătrânire a pielii este apariția ridurilor. Odată cu înaintarea în vârstă, corpul începe să producă din ce în ce mai puțin colagen. Astfel, pielea își pierde din elasticitate și revine mai greu la forma inițială, pierzându-și și din volum. De aceea, apar aceste riduri pe care nu le putem evita. Ce putem face, însă, este să le întârziem debutul.

Zona ochilor este prima care începe să fie afectată de aceste semne ale trecerii timpului. Un astfel de lucru se întâmplă deoarece pielea din această regiune este mult mai subțire. Astfel, vor apărea mai repede liniile și ridurile, care ar putea da un aspect obosit feței. Ține cont de câteva sfaturi de îngrijire pentru a întârzia apariția acestor linii fine de sub ochi și a le ameliora aspectul celor deja existente.

1. Respectă cu strictețe rutina de îngrijire a pielii

Un prim pas de respectat încă de la vârsta de 20 de ani este rutina de îngrijire a pielii ce va trebui respectată zilnic. De-a lungul zilei, expunerea la diverși factori exteriori poate duce la acumularea de impurități pe piele. Pentru a evita îmbătrânirea prematură, acestea vor trebui îndepărtate prin curățarea zilnică a tenului. Hidratarea este la fel de importantă, deoarece, în caz contrar, tenul se poate usca, lucru care va favoriza, din nou, formarea ridurilor. Ambele etape vor trebui realizate de două ori pe zi, dimineața și seara.

2. Utilizează produse dedicate nevoilor tale

În funcție de vârstă și de nevoile tenului tău, ar trebui să adaptezi produsele pe care le folosești. De exemplu, ar trebui să alegi mereu ingrediente care să se potrivească tipului tău de ten. Astfel, vei evita apariția iritațiilor provocate de eventuale substanțe prea agresive și vei servi exact nevoile tenului tău, pentru a preveni deshidratarea, încărcarea porilor etc.

Odată cu înaintarea în vârstă, aceste nevoi se modifică, așa că produsele ar trebui schimbate periodic. În jurul vârstei de 30 de ani, ar trebui să iei în considerare introducerea unor ingrediente mai puternic hidratante și hrănitoare (de exemplu acidul hialuronic) și să te îndrepți ușor către produsele antirid.

Cele mai citite articole

Chiar și când ridurile încep să fie vizibile, adoptă în continuare o rutină adecvată. Poți contribui la netezirea tenului și la îmbunătățirea aspectului ridurilor din zona ochilor cu produsele potrivite. De exemplu, îngrijirea tenului matur ar trebui să fie centrată pe creme speciale de zi și de noapte, creme de ochi și alte serumuri cu ingrediente cu efect de umplere și redare a volumului pielii.

3. Protejează zona ochilor de razele solare

O altă regulă esențială, pe care nu ar trebui să o omiți sub nicio formă, este protecția solară. Radiațiile ultraviolete sunt principalii inamici ai pielii, fiind responsabile nu doar pentru îmbătrânirea sa și apariția ridurilor, ci și pentru arsurile solare, hiperpigmentarea și apariția unor afecțiuni cu adevărat grave. Așadar, utilizarea unor produse cu protecție solară ar trebui să fie o prioritate.

Acestea trebuie folosite zilnic, indiferent de anotimp și de vreme, deoarece radiațiile sunt prezente în atmosferă în permanență, chiar dacă nivelul lor nu este întotdeauna unul ridicat. Asigură-te că acoperi bine și zona ochilor. Pentru a evita iritațiile și reacțiile neplăcute, alege o cremă cu ingrediente delicate, specială pentru zona feței. Ar trebui să apelezi și la protecție suplimentară în zilele toride de vară. Poartă ochelari de soare cu lentile polarizate, cu protecție UV, dar și pălării cu boruri largi, care să țină umbră în zona ochilor.

4. Folosește creme speciale pentru ochi

Tratarea ridurilor din zona ochilor și îngrijirea adecvată ar trebui realizată cu ajutorul produselor speciale. Am menționat deja crema de ochi, așa că asigură-te că ai întotdeauna una în trusa ta de produse pentru piele. Alege o cremă de ochi bogată în ingrediente hrănitoare și antirid. Aceasta are o formulă delicată, care oferă cea mai bună îngrijire pielii subțiri și sensibile din jurul ochilor.

5. Dormi suficient

Oboseala își va lăsa imediat amprenta asupra ochilor și va accentua liniile fine din jurul lor. De aceea, este important să acorzi atenția cuvenită odihnei și să te asiguri că dormi opt ore pe noapte. Încearcă îți creezi un program astfel încât să ai parte de suficient somn. Nu neglija nici dieta, dar nici consumul de apă, deoarece pielea are nevoie de hidratare care nu se obține doar din creme și alte produse de îngrijire.

Ridurile și liniile fine de sub ochi sunt primele semne ale trecerii timpului care își vor lăsa amprenta asupra chipului tău. Urmând câteva sfaturi simple de îngrijire și oferindu-i tenului tău atenția cuvenită, vei putea contribui la estomparea acestora și la uniformizarea pielii tale. Din păcate, ridurile nu pot fi combătute pentru totdeauna, însă le poți întârzia apariția. Ține cont de sfaturile noastre, iar tenul tău își va păstra aspectul tânăr o perioadă cât mai îndelungată.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa