Pentru cei care locuiesc la casa si nu au posibilitatea sa se aprovizioneze cu apa de la sistemul public, atat pentru uz casnic, cat si pentru a uda gradina, pentru a umple piscina sau bazinul, exista acum o solutie foarte eficienta pentru a beneficia de apa menajera in cele mai bune conditii.
Operatiunea de obtinere a apei poate fi destul de simpla si fara costuri dificil de suportat. Alimentarea cu apa din fantana sau din putul din curte gratie unei pompe submersibile este cea mai buna varianta pe care o au locatarii.
Cum alegi pompa submersibila in functie de necesitatile familiei si locuintei?
Alegerea pompei submersibile nu depinde numai de necesitatile utilizatorilor, ci si de debitul putului, de necesarul de apa din locuinta sau din gradina. Este important ca o pompa submersibila sa faca fata nevoilor de consum ale instalatiilor alimentate si sa nu aiba o capacitate care sa o depaseasca pe cea a debitului putului. Este important ca pompa submersibila sa fie flexibila, sa aiba o capacitate mai scazuta decat debitul maxim necesar, dar si ca acest dispozitiv sa fie ales in functie de adancimea putului sau a fantanii.
Pompa submersibila aleasa in functie de adancimea putului se imparte astfel: pentru un nivel al apei cuprins intre 1 si 8 metri se va folosi o pompa de hidrofor, in timp ce pentru un nivel al apei ce depaseste 8 metri adancime se va folosi o pompa submersibila.
Cele mai citite articole
Principiul de functionare si componentele unei pompe submersibile
Pompele submersibile sunt, prin definitie, dispozitivele folosite pentru drenarea apei, pentru pomparea apelor reziduale, pentru irigatii si pentru a asigura apa curenta in locatii in care nu exista o retea de apa bine stabilita.
Pompa submersibila este imersata in lichidul care trebuie pompat, acelasi lichid avand rol de racire a pompei. Nu se recomanda folosirea pompei submersibile in afara apei. In plus, acest produs are un motor ermetic inchis in corpul acestuia, cu rolul de a pompa apa cu putere la suprafata. O pompa este scufundata in pozitie verticala in apa si impinge fluidul cu ajutorul unei forte centrifuge foarte puternice spre suprafata, sub forma unui jet destul de puternic.
In lista de componente a pompei submersibile intra carcasa, elementul situat la exterior, care are rolul de a proteja motorul si alte elemente din interior, motorul, care se ocupa in principiu de intregul proces, precum si duzele care permit conectarea furtunurilor sau a conductelor de apa care fac legatura cu exteriorul.
Intretinerea pompei submersibile este o alta problema pe care trebuie sa o aiba in vedere utilizatorii, astfel incat sa deserveasca gospodaria o perioada indelungata de timp. Pompa submersibila trebuie sa fie, in primul rand, corect montata si utilizata conform recomandarilor producatorului.
Verificarile constante trebuie efectuate astfel incat echipamentul sa nu dea rateuri. Dupa o anumita perioada de functionare, pompa trebuie verificata temeinic, fiecare componenta in parte trebuie testata si inlocuita daca prezinta semne de uzura. In plus, odata cu venirea iernii, se recomanda scoaterea din priza a pompei submersibile, deoarece exista riscul de inghet.