5 locuri speciale din România cunoscute în întreaga lume

de WTA.ro

România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa și străinii care vin aici au câteva obiective clare pe care vor să le viziteze. Noi le-am selectat pe cele mai cunoscute și vi le vom arăta în lista care urmează.

1. Casa Poporului – Este una dintre cele mai mari clădiri din lume, cu o lungime de 270 de metri, o lățime de  240 de metri, o înălțime de 86 de metri și 92 de metri sub pământ. Clădirea în care se află Palatul Parlamentului are 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. Este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume și cea mai scumpă clădire administrativă. De asemenea, este și cea mai grea clădire din lume. Turiștii care vin în România o vizitează garantat, își fac poze și fac și un tur. Pentru un tur standard, prețul este de 40 de lei de persoană, studenții plătesc 20 de lei, iar copiii câte 10 lei.

2. Castelul Bran – E un adevărat magnet de turiști români și străini și de aici se crede că a pornit mitul lui Dracula, transpus de scriitorul irlandez Bram Stoker la finalul secolului al XIX-lea. Castelul de la Bran este un loc al poveștilor și legendelor și îi captivează pe străini. De altfel, celebritatea mitului lui Dracula este exemplificată și de faptul că s-au creat numeroase filme, seriale, jocuri video, iar în țara noastră există inclusiv un cazino inspirat din această poveste mirifică: Vlad Cazino. Pacanelele online de la  Vlad Cazino sunt foarte apreciate de romani iar simpaticul vampir schimba optica maketingului din jurul mitului Dracula.

Cele mai citite articole

3. Transfăgărășan – Cei de la Top Gear au spus că acesta este cel mai spectaculos drum pe care au fost și, venind din partea lor, acesta este cu siguranță un compliment deosebit. Transfăgărășanul a fost inaugurat în 1974, iar porțiunea de la barajul Vidraru până la Cărțișoara are o lungime de 91 de kilometri. Drumul în sine este extrem de spectaculos și atrage foarte mulți turiști străini captivați de peisajele mirifice ce pot fi observate de la înălțime. Din păcate, pentru câteva luni în fiecare an acest drum este închis, dar vara merită vizitat.

4. Delta Dunării – Este a doua ca mărime din Europa și cel mai bine conservată dintre toate deltele de pe continent. Încă din anul 1991, Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial UNESCO și este o rezervație a biosferei. În Delta Dunării se găsesc peste 360 de specii de păsări și 45 de specii de pește de apă dulce. Aici ajung anual milioane de păsări din diferite colțuri ale pământului pentru a cuibări. Cele mai cunoscute specii de pești din Delta Dunării sunt știuca și somnul. De asemenea, și fauna deltei este bogată, regăsind reptile, amfibieni, crustacee, melci, moluște și alte insecte. Totodată, în deltă se mai găsesc mistreți, enoți, vidre de râu, bizami, nurci europene și dihori pătați. În Rezervația Biosferei Delta Dunării se intră numai cu permis, iar prețul este de 5 lei/zi sau 15 lei/săptămână.

5. Cimitirul Vesel de la Săpânța – Aflat în localitatea cu același nume, cimitirul Vesel de la Săpânța este faimos în întreaga lume pentru crucile morminitelor care sunt viu colorate și pentru faptul că acestea au atașate picturi din viața și ocupația persoanelor înhumate. Acesta a fost inaugurat în anul 1935 și presa internațională scris constant despre el în ultimii ani. În acest moment sunt aproximativ 800 de morminte aici, sculptate din lemn de stejar, care au devenit practic un muzeu în aer liber și o atracție turistică. Biletul de intrare în Cimitirul Vesel de la Săpânța costă 5 lei. Cei care vor să realizeze și fotografii mai plătesc 5 lei, iar cei care vor să filmeze încă 10 lei.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa