Trend alert: hanoracele, „must-have”-ul sezonului toamnă-iarnă 2020

de WTA.ro

Hanoracele sunt piesele vestimentare „must-have” ale acestui an, mai ales pe fondul popularității câștigate de stilul streetwear și athleisure, care au adus stilul sportiv și streetstyle-ulpe podiumurile prezentărilor de modă.

Moderne, cool și extrem de versatile, hanoracele te pot scoate din mulțime atunci când vin la pachet cu elemente personalizate, existând chiar și hanorace cupluri, foarte potrivite pentru cei care vor să își exprime iubirea într-un mod haios și interesant.

Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi sunt reticenți atunci când vine vorba de a achiziționa o asemenea piesă vestimentară pentru că nu știm exact cum am putea să o integrăm în ținutele de zi cu zi, astfel încât să nu greșim din punct de vedere stilistic.

Tocmai de aceea, în cele ce urmează îți prezentăm 3 moduri interesante de a integra cu succes un hanorac în diverse tipuri de ținute.

3 moduri cool de a purta un hanorac

În 1930-1940, hanoracele erau folosite mai ales în sport, pentru a le ține de cald sportivilor și pentru a-i proteja de ploaie, atunci când competițiile aveau loc în condiții meteo instabile.

Ulterior, hanoracul a fost adoptat și de oamenii obișnuiți, care au început să-l poarte pe stradă. De acolo și până la a deveni o piesă de bază în cultura hip-hop sau în cultura sketerilor nu a mai fost decât un pas.

Astăzi, hanoracele apar tot mai des pe podiumurile de modă și pot fi integrate în tot felul de ținute, după cum vom descoperi în cele ce urmează.

Iată, așadar, cum poți integra un hanorac în 3 ținute diferite:

  1. Hanoracul și ținuta office

Deși la prima vedere ar putea părea că nu au nimic în comun, ținutele office pot merge mână în mână cu prezența unui hanorac.

Secretul este să alegi un model unisex, simplu, într-o nuanță sobră, care să nu iasă prea mult în evidență. De exemplu, un hanorac gri se va potrivi de minune cu niște pantaloni de costum și cu un cardigan lung, în aceeași culoare.

Cele mai citite articole

Pentru un efect și mai special, această ținută poate fi completată cu o pereche de pantofi într-o nuanță vie, vibrantă, care să echilibreze cromatica.

Desigur, înainte să optezi pentru o astfel de ținută este bine să te informezi și să afli dacă politica companiei pentru care lucrezi este flexibilă în ceea ce privește ținutele permise la birou.

  • Hanoracul și ținuta smart-casual

Dacă vrei să porți hanoracul preferat și într-un context care impune o ținută mai elegantă, poți face asta cu ușurință. De exemplu, pentru o ieșire în oraș cu prietenii sau pentru un eveniment cu un dress-code mai îndrăzneț poți opta pentru un hanorac la care să asortezi o fustă cu paiete și o pereche de pantofi sport clasici, albi.

Dacă vrei ca efectul să fie și mai spectaculos, poți alege să renunți la pantofii sport și să porți, mai degrabă, o pereche de pantofi cu toc, cu un model interesant, care să completeze ținuta din punct de vedere al tonului coloristic.

Dacă, dimpotrivă, e vorba de un eveniment, poți alege un hanorac supradimensionat într-o culoare vibrantă, pe care să îl porți peste o cămașă albă, simplă, supradimensionată, la care să adaugi o pereche de botine negre sau nude.

  • Hanoracul și ținuta elegantă

Un hanorac poate face casă bună și cu o ținută elegantă. Secretul este să îl porți cu atitudinea corespunzătoare și cu îndrăzneală.

Ai putea încerca, de exemplu, să porți un hanorac negru cu umeri supradimensionați alături de o cămașă albă cu un croi asimetric și cu o pereche de pantaloni din piele.

Dacă adaugi acestei ținute și o pereche de pantofi într-o nuanță vie și un clutch cu paiete, efectul vizual va fi, cu siguranță, garantat.

Atunci când vine vorba de integrarea unui hanorac într-o ținută elegantă, cel mai bine e să experimentezi și să alegi o combinație de efect, în care, însă, să te și simți bine.

Acestea fiind spuse, nu îți râmâne decât să deschizi dulapul, să iei hanoracele tale preferate la mână și să începi să le porți mai des, cu atât mai mult cu cât ele sunt „must-have”-ul sezonului toamnă-iarnă 2020.

Iar dacă nu îți mai plac item-urile vestimentare din dulap, atunci e timpul să mergi la cumpărături și să îți reînnoiești garderoba cu modele noi. Succes!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa