Resursa umană este esențială pentru orice afacere. Dacă angajații tăi sunt fericiți, productivitatea lor va crește, iar acest lucru este exact ceea ce trebuie pentru ca afacerea ta să aibă succes.
Se pot face modificări ale stilului de lucru pentru creșterea nivelului de productivitate și eficiență în afacerea ta. Astfel vei obține mai multă muncă de calitate într-o perioadă mai scurtă de timp, precum și reducerea timpului alocat unor sarcini inutile.
Iată opt sfaturi despre cum să sporești eficiența angajaților și să te asiguri că productivitatea acestora este menținută la maxim.
1. Fii eficient
Analizează modul în care afacerea ta funcționează în prezent și fii deschis la disponibilitatea de a-ți schimba modul de lucru. Amintește-ți că este important să faci liste pe termen scurt și pe termen lung, dar și să prioritizezi sarcinile, în special într-o afacere medie sau mică.
Există o modalitate mai bună prin care angajații își pot structura ziua de lucru pentru a le permite să-și atingă obiectivele zilnice? Oferă-le un plan și încurajează-i să facă o listă pentru a se asigura că îndeplinesc la timp cerințele prioritare și că realizează astfel o muncă eficientă.
2. Deleagă
Delegarea vine cu un element de risc, dar responsabilitatea sporită este importantă pentru îmbunătățirea moralului angajaților și creșterea satisfacției la locul de muncă. Acordă responsabilități angajaților calificați care au o experiență dovedită într-un anumit domeniu și ai încredere că vor îndeplini bine sarcinile.
Dacă permiteți angajaților șansa de a dobândi abilități și experiență de conducere, acest lucru va aduce beneficii companiei și le va oferi angajaților un sentiment de realizare și dezvoltare profesională.
3. Redu distracțiile
Rețelele sociale pot să afecteze serios productivitatea, dar nu este practic să ai o politică fără smartphone. Încearcă să menții oamenii concentrați și implicați, dar și să le permiți momente de respiro. Găsirea echilibrului este cheia. Regulile stricte în jurul rețelelor sociale trimit un mesaj că nu ai încredere în angajații tăi.
Încurajează angajații să reducă semnificativ utilizarea telefoanelor mobile, dar să ia pauze regulate în timpul cărora pot fi liberi să-și verifice telefoanele. Acest lucru te va asigura că timpul petrecut la birou este mai productiv.
4. Accesează instrumente și echipamente potrivite
Dotarea angajaților cu instrumentele și echipamentele potrivite este importantă pentru a-și putea îndeplini sarcinile în mod eficient și la timp. Nu este nimic mai contraproductiv decât să petreci timpul așteptând să se tipărească hârtiile pentru că nu ai un dispozitiv de imprimare rapid.
Cele mai citite articole
Programele și echipamentele moderne de înaltă calitate sunt importante nu doar pentru forța de muncă, ci și pentru modul în care este percepută compania ta.
5. Implementează un program pentru salarizare
Salarizarea este într-adevăr un element esențial în activitatea departamentul de HR. Retribuțiile salariaților, indemnizațiile, sporurile sau alte adaosuri sunt aspecte ce stau la baza tuturor contractelor de muncă.
Ai posibilitatea să implementezi un program pentru salarizare care să-ți ofere o soluție completă pentru calcularea salariilor, ca să elimini riscul de a comite erori în ceea ce privește plata angajaților, să reduci timpul alocat acestei operațiuni și să fii la zi cu legislația în vigoare.
6. Oferă asistență și stabilește obiective realiste
O problemă obișnuită pentru manageri este aceea de a nu avea un sentiment clar și puternic dacă angajații lor sunt performanți sau nu.
Angajații tăi au nevoie de un stimulent pentru a rămâne pe drumul cel bun? Ajută-i prin stabilirea unor obiective care pot fi atinse. Oferă direcții clare managerilor și angajaților, ca să-i în înțelegerea obiectivelor. Acest lucru asigură creșterea productivității lor, deoarece vor avea o concentrare clară și obiective concrete.
7. Alege consolidarea pozitivă
Încurajează, motivează și recompensează. Spune angajaților că fac o treabă bună și transmite critici constructive. Cel mai important, oferă-le stimulente individuale ca să asiguri performanța și spiritul competitiv în cadrul firmei.
Prezintă întregului staff succesul unui angajat, pentru a cultiva un sentiment de împlinire și pentru a-i motiva pe ceilalți. Când îți motivezi angajații să lucreze mai mult și să primească recompense în schimb, se vor concentra pe creșterea productivității la nivel individual și de grup.
8. Asigură-te că angajații sunt fericiți
Un loc de muncă stresant nu va da rezultate. Lucrătorii care acționează în mod constant în condiții extrem de stresante sunt mai puțin productivi și au niveluri mai ridicate de dezangajare și absenteism. Ei trebuie să fie fericiți!
Să arăți angajaților cât de mult sunt apreciați, respectați și prețuiți la nivel personal de către companie este un demers necesar, dar deseori neglijat.
Dacă dorești ca personalul tău să lucreze la potențialul maxim, încearcă câteva dintre aceste sfaturi și bucură-te de beneficii.