Aronia este o plantă robustă de arbust din familia trandafirilor (Rosaceae). Are frunze ce capătă nuanțe roșii-aurii spre toamnă, foarte decorative. Primăvara, planta formează grupări asemănătoare unor mici umbreluțe de până la 20 de flori mici, de culoare alb-roz. Din ele se dezvoltă niște fructe în formă interesantă de măr, cu o culoare albastru întunecat, ceroase, ce seamănă puțin cu afinele.
Aronia, ca remediu natural de prim rang
Fructele de aronia, în funcție de soi și condițiile specifice în care au fost cultivate plantele, pot ca să fie recoltate din ultima lună de vară, august, până în octombrie. Ele au un gust dulce-acrișor.
Proprietățile vindecătoare ale fructelor de aronia erau cunoscute de indieni din estul Americii de Nord. În Europa, aronia a fost cultivată de la începutul secolului al XX-lea, în special în Europa de Est (Polonia) și Rusia, unde planta de care vorbim a fost mult timp apreciată ca plantă medicinală.
Sucul natural de aronia este cu siguranță o băutură care întărește sistemul imunitar. Din acest motiv, produsul este bun pentru protejarea împotriva multor viruși și bacterii.
În plus, sucul de aronia negru are proprietăți bactericide, îndepărtează metalele grele, crește imunitatea, dă putere pentru combaterea bolii și este un agent antiinflamator.
De ce aronia este o alegere bună pentru a-ți menține sau îmbunătăți starea de sănătate?
Boabele de aronia, spre deosebire de alte fructe de pădure, sunt greu comestibile crude din cauza marii concentrații de tanini. Sunt atât de acre „încât ți se face gura pungă”. DIn fericire există un truc pentru a face boabele în forma lor natur chiar comestibile: să fie congelate. Dar tot prelucrate sunt mai bune, trebuie ca să recunoaștem!
Fructele de aronia sunt ușor de transformat în gemuri, jeleuri etc. În magazinele online se pot găsi produse diverse din aceste bobițe: suc concentrat, dulceață, batoane de fructe sau chiar ceai din aronia. Când sunt uscate, deshidratate, fructele de aronia pot fi folosite la coacere și gătit.
De curând, oamenii de știință din Germania au reușit să afle care plantă protejează cel mai bine împotriva infecției cu coronavirus. Nu e o surpriză pentru specialiști că aronia este în top.
Mulți oameni beau ceai verde în fiecare zi pentru că, se pare, ajută în lupta cu virusul pandemic. Mai puțin știu de proprietățile fructelor de aronia.
Un studiu interesant al Institutului de Virologie Moleculară, Centrul Medical al Universității din Ulm, Universitatea Tehnică din Dresda și CogniVerde GmbH a constatat că ceaiul verde, sucul de afine și sucul de aronia pot lupta eficient cu virusul Sars-Cov-2.
Nu ar trebui să ne mire aceste cercetări, în condițiile în care oamenii foloseau dulceață de aronia pentru întărirea imunității de multă vreme.
Medicii discută de când a început pandemia despre beneficiile produselor naturale în lupta împotriva coronavirusului. Totuși este prea devreme pentru a spune că acestea suprimă coronavirusul, deoarece studiile au fost efectuate numai pe cultura celulară, și nu pe oameni.
Cercetările au arătat că sucurile și ceaiurile preparate din aceste plante pot preveni răspândirea infecției cu coronavirus în celule în vitro. Este un lucru încurajator.
Pentru studiu, oamenii de știință au amestecat substanțe vegetale cu viruși, inclusiv virusul gripei A, dar și Sars-Cov-2, le-au incubat la temperatura camerei și au determinat infectivitatea.
Oamenii de știință au testat aronia și în luptă cu virusul gripei porcine și interacțiunea acestuia cu compușii din aceste prețioase plante. Au descoperit că unele sucuri din plante inactivează mai mult de 99% din virus în mai puțin de 5 minute.
S-a observat în acest sens că sucul de aronia inactivează aproximativ 97% din Sars-Cov-2 în 5 minute, în timp ce sucul de rodie și ceaiul verde inactivează aproximativ 80% din virus. Cu titlul de curiozitate, s-a mai aflat și că sucul de soc, în schimb, nu a avut niciun efect asupra Sars-Cov-2.
Poți comanda și tu produse valoroase produse din boabe de aronia de pe site-ul aronia-charlottenburg.ro!