Cum puteți rezolva lipsa de lichidități într-o firmă mică?

de WTA.ro

Atunci când o firmă mică are probleme cu banii, o companie de factoring o poate ajuta să vândă facturile neplătite pentru a obține banii cash de care are nevoie.

Extinderea creditului este o modalitate excelentă de a încuraja vânzările. Dar, în timp ce așteptați să încasați banii de la clienți, aveți nevoi reale pentru numerar: inventarul trebuie completat, cheltuielile generale trebuie acoperite, iar angajații își așteaptă salariile la data fixată în fiecare lună. Dar de unde vor veni banii?

Factoringul este vânzarea facturilor neachitate de clienții dvs.

Să presupunem că ați vândut marfa sau ați oferit serviciile cu care se ocupă firma dvs. și clientul a intrat în posesia produsului sau serviciilor, acceptând să vă plătească peste o perioadă de timp specificată. Introduceți o înregistrare de creanță a conturilor în registrele afacerii dvs., în așteptarea plății.

Factoringul este vânzarea de creanțe, spre deosebire de împrumuturi clasice. Prin vânzarea facturilor neachitate, generați numerar imediat, în loc să așteptați plata din partea clienților. Acest lucru poate fi benefic pentru situația fluxului de bani gheață.

Cele mai citite articole

Primele forme de factoring au apărut în secolul al XV-lea, acea eră agitată a Ioanei d’Arc, a nașterii Imperiului Otoman, Războiul Rozelor și – cine ar putea uita? – a Descoperirii Americii de către Columb? Factoringul a evoluat de-a lungul unor căi ușor diferite în Europa, Marea Britanie și America.

Creanțe de încasat

Creanțele reprezintă vânzări care nu au fost încă încasate ca numerar. Conturile de primit reprezintă, de asemenea, o investiție, ceea ce înseamnă că banii legați de conturile de primit nu sunt disponibile pentru plata facturilor, rambursarea împrumuturilor sau extinderea afacerii dvs. Toate acestea pot fi rezumate ca o lipsă de lichidități. Afacerea dvs. poate obține un profit substanțial, dar totuși poate suferi de lipsa de bani cash. Aveți probleme cu lichiditățile? Nu vă faceți griji și apelați la o companie de factoring!

O astfel de companie care vă cumpără creanțele vă preia facturile neplătite de clienți și le încasează la scadență. Compania respectivă își asumă, de asemenea, responsabilitatea pentru toate costurile, precum și pentru munca grea care decurge din colectarea datoriilor clienților.

Totuși factoringul nu este gratuit. Pentru plata înainte de scadență a facturii, trebuie să plătiți un comision de factoring care se aplică la valoarea întreagă a creanței.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa