Proiectare tip sau personalizată? Ce variantă să alegi pentru viitorul tău cuib?

de WTA.ro

Din ce în ce mai multe persoane doresc să apeleze la o firmă de proiectare cum este Cross Design însă nu ştiu diferenţele principale între proiectarea tip şi cea personalizată. Aceste două abordări trebuie analizate din toate punctele de vedere înainte, astfel încât clienţii să fie mulţumiţi de alegerea făcută. Este important ca aceştia să îşi păstreze obiectivitatea şi să se gândească foarte bine la cum va arăta locuinţa în care îşi vor petrece o bună parte din viaţă, pentru că în biroul Cross Design specialiştii oferă atât servicii de proiectare personalizată, cât şi tip pentru case.

Proiectarea personalizată, o soluţie optimă pentru client

Specialiştii arhitecţi susţin că proiectele de casă personalizate reprezintă o soluţie optimă pentru cei care caută o îmbinare cât mai bună între dorinţele clientului, între ambientul arhitectural, particularităţile terenului şi între constrângerile regulamentului de urbanism, o idee cât se poate de corectă în principiu.

Sunt şi specialişti care susţin că proiectele de casă disponibile cu un aspect mediocru sau deloc estetic, casele care nu sunt grozave din punct de vedere funcţional poartă semnătura arhitecţilor şi au la bază proiecte personalizate, ceea ce înseamnă că nu este tocmai o soluţie demnă de luat în calcul.

Există aşadar, atât avantaje, cât şi dezavantaje ale proiectelor personalizate pentru case care, în tandem cu talentul şi harul unui arhitect pot deveni premisele unei case unice, perfect adaptată cerinţelor clientului şi exigentelor acestuia, însă realizabilă într-un timp mai lung şi la un preţ mai ridicat.

Situaţii în care se recomandă proiecte de case personalizate

Cele mai citite articole

Deşi pare greu de crezut, există situaţii în care se recomandă proiectele de case personalizate şi nu tipice, iar acestea includ:

·  un teren mic cu o formă neregulată, constrângere ce duce la o formă a casei atipică, sau la situaţii în care casa se va lipi la una sau mai multe construcţii;

·  un teren situat într-o zonă veche, protejată, în centrul oraşului. În acest caz se recomanda un proiect personalizat pentru că regulamentul de urbanism impune măsuri în care proiectele tip nu se încadrează;

·  imposibilitatea de a găsi o casă pe placul clientului care să îi satisfacă dorinţele funcţionale şi estetice.

În România, proiectele de case tip au fost recomandate şi folosite de marii dezvoltatori imobiliari pentru că sunt ieftine şi uşor de realizat într-un timp scurt. Din păcate, în timp s-a ajuns la situaţia în care casele arată parcă trase la indigo, construite pe parcele perfect aliniate şi identice, doar cu mici variaţiuni între ele, aşadar, clienţii care doresc să îşi construiască o casă modernă, elegantă şi unică sunt sfătuiţi să aleagă varianta casei personalizate din punct de vedere al proiectării arhitecturale.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa