În mai puțin de o lună, odată cu reluarea cursurilor față în față, te vei întoarce la facultate, iar după un an pandemic, bucuria revederii, chiar și cu cei mai complicați colegi, va fi una totală. După ce ai locuit cu părinții într-un orășel de provincie și zilele tale au fost parcă trase la indigo, din octombrie vei avea ocazia să „guști” din provocările vieții de student, să îți dai libertatea de a uita parole de logare și platforme de streaming și de a schimba camera ta de acasă, în care mai ai postere pe pereți decupate din reviste pentru adolescenți, cu una nouă. „Nouă” poate fi un atribut care nu va reflecta neapărat realitatea, mai ales dacă te muți într-o garsonieră veche sau într-o cameră de cămin în care au locuit studenți peste vară.
Cu toate acestea, nu pune „răul” înainte, ia totul ca pe o mare provocare și mai păstrează-ți din energie pentru a personaliza noul tău „acasă”, chiar dacă e vorba de o locuință temporară. În fond, va fi locul în care-ți vei petrece cea mai mare parte din timp, nu doar locul în care vei dormi. Și dacă ar fi așa, pentru un somn odihnitor și revigorant, vei avea nevoie de un decor liniștitor, curat și decorat așa cum îți place și te reprezintă pe tine pentru a te simți bine în „cuibul” tău. Dacă e vorba de o locuință mai veche sau o cameră impersonală de cămin, nu te crampona de acest aspect, căci depinde doar de tine în ce fel o vei personaliza, acest lucru devenind realizabil chiar și cu bani puțini.
Așadar, iată ce ai de făcut pentru a aduce puțin din spiritul de acasă în locuința nouă:
Obiecte esențiale
Bineînțeles, primul pas este să începi cu o curățenie generală și cu o igienizare atentă a spațiului, neuitând de ferestre, locuri ascunse privirii, cum ar fi spațiile de după dulap, de sub pat, colțurile pereților și baia. Cel mai probabil vei avea mobilier și dacă mai ai nevoie de spațiu extra de depozitare a hainelor, de exemplu, poți să-ți iei un stander pliabil sau un dulap textil. Acordă o atenție deosebită patului în care vei dormi, vei urmări seriale pe Netflix și chiar îți vei pregăti prezentările pentru seminare și temele. Cum acesta capătă o notă de multifuncționalitate, e normal să investești în lenjeria de pat și perne, de preferat ergonomice. Dacă stai în chirie, comandă-ți o cuvertura canapeacare să devină un element de accent pentru întreaga încăpere. Totodată, poți alege una și dacă locuiești la cămin, desigur, adaptată patului single. Nu doar că acest accesoriu poate schimba decorul în mod pozitiv, ci are și rolul de a proteja patul sau canapeaua, conferind totodată o anumită notă de ordine camerei. În plus, nefăcut, te va îmbia la somn chiar și în mijlocul zilei sau uneori te vei simți atât de obosit, încât te vei așeza direct cu hainele cu care ai fost la facultate și prin mijloacele de transport în comun, ceea ce nu este deloc igienic. Pentru a nu cheltui foarte mult, poți lua de acasă un covor, perdele și draperii, sau de pe un grup de donații. Un spațiu frumos amenajat îți va da un vibe fain și vei fi mult mai eficient în activitățile tale zilnice.