6 detalii pentru o casă mai primitoare

de WTA.ro

Dacă îți dorești ca, din când în când, să aduci câte un element de noutate în interiorul locuinței tale, pentru a te bucura de o casă mai primitoare, nu vei avea nevoie de mari modificări sau de investiții costisitoare. Există mici trucuri și elemente de design care pot schimba cu ușurință atmosfera și pot aduce elemente de noutate și de căldură în interiorul locuinței.

În plus, sunt schimbări care se pot realiza cu ușurință și fără efort. Trebuie doar un pic de atenție la cateva detalii, care pot da un suflu cu totul nou unei încăperi. Iată câteva dintre aceste idei mici, dar care pot avea impact mare.

1. Camerele cât mai funcționale

În orice tip de locuință, fie că dispune de spații de tip open space sau nu, poți delimita foarte ușor diferite zone din încăpere pentru a le conferi o funcționalitate mai bună. Vei crea astfel zone cosy, călduroase și intime în diferite locuri.

De exemplu, poți delimita zona de socializare din living compusă dintr-o canapea și eventual două fotolii, cu ajutorul unui covor cu un design aparte. La fel, poți renunța la clasica amenajare cu masa mare de dining din centrul încăperii, care ocupă astfel prea mult din spațiu. 

Plasează piesele de mobilier în așa fel încât fiecare să-și păstreze funcționalitatea, dar să fie integrate într-un ansamblu nou, mai primitor și mai coerent.  

2. Fii prietenul culorilor deschise! 

Folosirea nuanțelor deschise atât pentru pereți, cât și uneori pentru mobilier sau accesorii are ca beneficiu nu doar ideea de profunzime și de spațiu mai mare, ci și de căldură și intimitate.  

Deoarece albul saturat s-ar putea să fie totuși o variantă prea dură pentru un interior primitor, optează pentru tonuri calde și liniștitoare de bej, crem, galben pal sau culoarea untului. Aceste tonalități moderne se vor integra frumos într-un decor în care ai un mobilier de o nuanță brună sau roșcată.

3. Armonie între piesele de mobilier 

Pentru ca un interior să fie cât mai plăcut și mai primitor este important să existe armonie între toate elementele care îl alcătuiesc. De exemplu, covoarele pufoase de diferite forme și dimensiuni dintr-o încăpere te vor ajuta să obții un echilibru din punct de vedere vizual cu restul obiectelor. În orice încăpere, fie living dsu dormitor, un covor va contrabalansa vizual efectul dat de obiectele masive de mobilier și va reuși totodată să le pună pe fiecare în evidență, în mod distinct. 

Vei putea alege covorul în funcție de preferințele tale de culoare, design și material, pentru a lega totul din punct de vedere vizual și a oferi o structură unitară în încăpere.

4. Atenție la tipul de pardoseală

Orice tip de materiale speciale, dar cât mai naturale adaugă un plus de căldură și intimitate în interiorul unei locuințe. Poți pune în evidență specificul mobilierului, al covorului sau al materialelor textile dintr-o încăpere, vopsind parchetul într-o culoare caldă, apropiată de a celorlalte piese din încăpere. 

Finisajele moderne permit să dai parchetului diferite tonalități de bej, crem sau alte nuanțe mai închise. Lăcuind pardoseala în nuanța potrivită, astfel încât să fie în armonie cromatică cu restul elementelor, vei evidenția și mai bine anumite detalii de design și de mobilier.

5. O oglindă mare sau o operă de artă modernă pe perete

Anumite obiecte și piese decorative pot aduce multă căldură în interiorul unei locuințe. De exemplu, un tablou contemporan sau o oglindă imensă cu ramă specială, plasate pe un perete suficient de mare care să le pună în evidență, pot face minuni. Completează cu alte elemente sau accesorii de mai mici dimensiuni, cum sunt pernele decorative pentru canapea, pentru a realiza cadrul primitor pe care îl dorești.

6. Mai multă natură în casa ta

Tendințele recente în designul interior pun accent mult pe utilizarea elementelor naturale pentru decorul camerelor. Nu e nevoie să utilizezi, însă, plante decorative în exces pentru a realiza un cadru primitor. Anumite plante înalte te vor ajuta să creezi mici zone prietenoase și distincte, precum mică oază de relaxare în zona de socializare. 

Dacă zona de dining, cu masă și scaune, este foarte bine separată de restul mobilierului, o planta înaltă, yucca sau filodendron, va crea efectul vizual și va fi o pată de culoare de care este nevoie pentru a obține spațiul elegant și primitor pe care îl dorești în casa ta.

Te-ar putea interesa