De ce sa construiesti cu un arhitect?

de WTA.ro

Esti pe cale de a concretiza proiectul de construire al casei visurilor tale? In acest caz, arhitectul devine aliatul tau de pret. Insa ce face concret un arhitect pe un santier de constructie? Care este misiunea sa? Este obligatoriu sa apelezi la un arhitect? Si, mai ales, care sunt avantajele de care vei beneficia daca alegi sa construiesti cu arhitect?

Ce face concret un arhitect pe un santier de constructie?

Daca inca nu esti convins de avantajele oferite de serviciile unui birou arhitectura, noi iti spunem ca un arhitect este aliatul tau de pret in cadrul construirii unei case. Misiunea sa principala este aceea de a se ocupa de toata partea tehnica (desenarea planurilor, verificarea constructibilitatii solului, alegerea materialelor utilizate).  

In plus, atunci cand alegi sa apelezi la un profesionist cum este arhietctul este de la sine inteles faptul ca nu detii cunostintele necesare pentru a indeplini anumite sarcini pe santier. Spre exemplu, in cazul in care santierul are organizari cu prevederi de amplasare a baracilor sau imprejumiri temporare, trebuie sa se racordeze la la utilitati. Or, in cazul acesta vei avea nevoie de un proiect DTOE, un proiect realizat, de regula, de arhitect.

De ce sa apelezi la serviciile unui arhitect pentru constructia casei tale?

Pentru a conferi o valoare in plus locuintei tale. Spre deosebire de un constructor, arhitectul va conferi unicitate, singularitate proiectului tau. In plus, vei avea garantia calitatii lucrarii executate. Sigur, serviciile unui arhitect implica costuri in plus insa valoarea conferita imobilierului tau reprezinta un avantaj de neegalat atunci cand vei dori sa o vinzi.

Fa apel la un arhitect atunci cand legea o cere. Exista cazuri in care legea impune serviciile unui arhitect sau in cazul unei extinderi daca:

  • Se cere o autorizatie de constructie;
  • Suprafata depaseste 150mp;

Apeleaza la un arhitect pentru a castiga timp. Cu un arhitect nu vei avea surprize neplacute. Acest profesionist cunoaste durata de executie pentru fiecare domeniu de interventie (electricitate, racordarea la diferite retele, manopera, etc) si stie sa respecte termene limita.

In plus, daca alegi sa construiesti cu un arhitect vei castiga timp pretios mai ales in privinta obtinerii autorizatiei de constructie. Acesta cunoaste toti pasii de urmat, stie unde trebuie sa se adreseze si cum sa faca proiectul tau atractiv in ochii autoritatilor.

Pentru a avea o casa personalizata. Apeland la un arhitect vei avea garatia ca nu vei avea acceasi casa cu vecinul tau. Ai o locuinta care se pliaza pe imaginea ta, pe nevoile si cerintele tale. Arhitectul este singura persoana in masura sa iti propuna solutii tehnice si estetice care corespund dorintelor tale.

Te-ar putea interesa