Geci de vanatoare – Ce sa alegi din multitudinea de modele?

de WTA.ro

Gecile de vanatoare pentru barbati si femei sunt disponibile intr-o mare varietate de modele, variatii si materiale – incepand cu geci de vanatoare aerisite pentru serile blande de vara, pana la geci de vanatoare groase de iarna. 

Aceste tipuri de geci de vanatoare se disting prin materialele functionale sofisticate si specifice pentru vanatoare. Aceasta selectie, este aproape imposibil de gestionat si fiecare are avantajele si dezavantajele sale. 

Dezavantajul este ca vanatorul se poate rasfata in alegere. Alegerea unei astfel de piese de vestimentatie de vanatoare nu se face chiar atat de usor. Avantajul este ca gama de geci de vanatoare este gigantica si ofera fiecarui vanator posibilitatea de a gasi un model care sa corespunda exact nevoilor sale.

Exista geci de vanatoare ideale?

Nu exista un raspuns general la aceasta intrebare. Daca esti in cautarea unei geci de vanatoare usoara pentru urmarirea vanatului la inceputul verii, in mod natural ai prioritati diferite de a petrece ore in sir in ascunzatoare. 

Vanatorul de munte care se confrunta cu vantul, trebuie sa fie protejat de intemperii si in acest caz, va opta pentru o geaca de vanatoare diferita de cea a participantului la o vanatoare de grup. Munca pe terenul de vanatoare, cautarile sau safari-urile au cerinte complet diferite. Asadar, pentru a gasi geaca de vanatoare ideala, cei interesati trebuie sa faca niste cercetari in prealabil.  

Geci de vanatoare de iarna

Cele mai citite articole

In primul rand, trebuie sa acorzi o atentie deosebita proprietatilor termice ale gecii de vanatoare. O geaca de vanatoare de iarna, are o captuseala buna si acesta este si primul criteriu de alegere. Gecile de vanatoare bazate pe principiul 2-in-1 sunt la fel de potrivite. 

Acestea combina avantajele diferitelor tipuri de geci si, in acelasi timp, ofera optiunea de a purta geaca interioara separat. Izolatia este excelenta si de asemenea, ofera avantajul de a putea scoate un strat de imbracaminte in timpul efortului fizic. Oricine a transpirat vreodata in timp ce vana, va aprecia acest lucru. 

Geci de vanatoare de urmarire

Atunci cand alege geci de vanatoare de urmarire, vanatorul trebuie sa ia in considerare si activitatea fizica. Pentru ca, chiar daca urmarirea lenta nu este de fapt deosebit de obositoare, vanatorul ar trebui sa poarte haine mai usoare decat atunci cand vaneaza. Altfel va incepe in curand sa transpire. 

Principiul gecii de vanatoare de urmarire, este de a putea regla cu usurinta caldura, luand sau imbracand un strat de imbracaminte. Iarna, o jacheta de vanatoare de grosime medie cu cateva straturi suplimentare de imbracaminte, este de obicei cea mai buna alegere pentru urmarire. 

Vara ar trebui sa folosesti in schimb o geaca usoara de vanatoare. In plus, materialele respirabile care elimina transpiratia de pe piele sunt prima alegere pentru geci de vanatoare pentru urmarire in orice perioada a anului.  

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa