Urmează să te muți în casă nouă și a sosit momentul să te gândești cum decorezi? Nu știi de unde să începi, dar știi sigur că ți-ar plăcea să te ocupi personal de acest lucru, pentru că fiecare colțișor din casă ar trebui să aibă amprenta personalității tale.
Ideal ar fi să începi cu baia. Aici e locul de relaxare supremă, în care poți sta ori de câte ori vrei, cu gândurile tale. Nu știi care să fie primii pași? Poate alegerea gresiei și a faianței, a luminilor sau poate deja ai ajuns să alegi ce covorase baie ți-ar plăcea. Dacă ești încă în dubii, iată aici câteva idei care să te ajute să îți faci o baie pe gustul tău.
Cum alegi lumina pentru baie
Chiar dacă ai baia încăpătoare sau nu, ideal ar fi să creezi ideea de mult spațiu. Pentru acest lucru, după ce ai ales gresia, faianța și lavoarul potrivite, te poți ocupa de celelalte decorațiuni.
Fie că ai geam la baie sau nu, trebuie să ai multă lumină. Alege să pui în baie o lumină neutră, pe care să o așezi, eventual, deasupra oglinzii. Este important ca lumina să nu vină din spate și nici dintr-o parte, ci de sus, pentru a crea senzația de spațiu mare. Dacă vrei surse suplimentare de lumină, poți opta pentru becuri neutre în jurul oglinzii.
Cum decorezi pereții
Alege să pui oglinda deasupra lavoarului. Ideal este să îți cumperi una mare, care să creeze senzația de spațiu și libertate.
Alege forma oglinzii în funcție de tematica băii. Dacă ai optat pentru un decor minimalist, ia-ți o oglindă dreptunghiulară cu rame subțiri. Dacă mergi pe clasic, poți alege una cu ramă mai groasă, iar dacă ai o baie romantică, poți opta pentru o oglindă rotundă cu ramă albă.
Pe alt perete îți poți monta rafturi sau dulapuri de baie, în funcție de stilul pe care l-ai ales. Poți completa cu tablouri decorative tematice, dacă ai inspirație în a le alege sau poate în a le crea chiar tu.
Alegerea plantelor
Plantele au rolul de a înviora orice încăpere. De ce nu și baia? Poți să cumperi buchete de flori proaspete la fiecare câteva zile și să le așezi în baie într-o vază potrivită. Sau să îți iei ghivece cu flori potrivite pentru o astfel de încăpere, de exemplu, mate negre sau aurii. O altă variantă ar fi ramele cu licheni stabilizați. Îi găsești la comandă în orice formă și dimensiune preferi. Cu puțină culoare, baia ta va arăta spectaculos, cu efort minim.
Decorațiunile pentru depozitarea obiectelor
Nu știi dacă să pui toate obiectele personale în borcane de sticlă, coșulețe sau cutii decorative? Dacă îți place să deretici și să ai grija aceasta mereu, poți să îți ții obiectele în borcane de sticlă decorative și spațioase, care ar da un plus de eleganță băii.
Dacă ești o fire mai comodă, minimalistă, alege-ți coșuri din ratan sau cutiuțe din textil, care să îți completeze designul băii și să te ajute la organizarea lucrurilor.
Un alt aspect important este coșul de rufe. Încearcă să alegi unul din textile sau tot din ratan, dar fără găuri și cât mai mat. Este important și aspectul exterior al băii. Nu ți-ai dori să se vadă rufele prin coșul de rufe.
Alegerea prosoapelor și a covoarelor
Deși aparent neimportante, alegerea și aranjarea prosoapelor într-o baie au un rol esențial. Indicat este să îți alegi prosoapele în cromatica băii sau în contrast cu aceasta. Să le așezi pe dimensiuni și să ai grijă să fie mereu curate.
Covorașele și seturile de pus pe jos în baie sunt lucruri care schimbă instantaneu aspectul încăperii. Alege-le în funcție de preferințe și de stilul băii tale.
Indiferent de cum alegi să îți decorezi baia, important este să te simți bine atunci când mergi să faci o baie relaxantă, când te pregătești pentru petrecere sau pentru mers la serviciu. Încearcă să pui suflet și fiecare colț din casă să aibă măcar un strop din personalitatea ta.
Sursa foto: https://www.shutterstock.com/